Gabapentin drugs met deze werkzame stof

De zogenaamde anti-convulsants, zoals Gabapentine, werden oorspronkelijk gebruikt voor de behandeling van epilepsie, maar ook in de gerichte verlichting van de pijn als de meest effectieve.

Uw voordeel: u bent over het algemeen zeer goed verdragen en daarom ook voor een langdurig gebruik geschikt.

Of de werkzame stof Gabapentin wordt het geschikt is, hangt af van de individuele symptomen van de patiënt – een uitgebreid gesprek met de arts is het absoluut noodzakelijk is.

Gabapentin is niet langer het middel van eerste keuze bij epilepsie

Sinds Gabapentin voor de behandeling van epilepsie is nu het middel van eerste keuze, maar meestal alleen als reserve-agent in een add-on therapie wordt gebruikt, de pijn, de focus ligt nu op de behandeling van het zenuwstelsel. Maar ook Beven (Tremor genoemd), zonder organische oorzaak, met Gabapentin verzwakken.

Medikamente mit Gabapentin lindern Zittern

Medicijnen met de werkzame stof Gabapentin hebben een kalmerend effect op het Centrale zenuwstelsel en daarmee invloed op de Pijn in de hersenen. Daarnaast is de werkzame stof kunnen de Tremor verminderen zonder een organische oorzaak

Hoewel Gabapentin voor de goede werking is bekend, het is nu in gebruik van de werkzame stof Pregabaline, de opvolger van de drug is toegenomen. Het vermindert evenals Gabapentin van de prikkelbaarheid van de zenuwcellen in het Centrale zenuwstelsel en heeft een pijnstillende en anti-epileptische eigenschappen. Daarnaast Pregabaline beïnvloedt angst en gegeneraliseerde angststoornissen.

De meest bekende geneesmiddelen met de werkzame stof Gabapentin

  • Gabapentin HEXAL 400mg
  • Gabapentin-ratiopharm 600mg
  • Gabapentin-ratiopharm 800mg
  • Neurontin 300mg

Geef een reactie