Gabapentin – de 10 meest gestelde vragen

Wat is Gabapentin voor een drug? Hoe zal hij gebruikt worden? En dit actieve ingrediënt is eigenlijk gevaarlijk?

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over de werkzame stof Gabapentin.

Wat neem je Gabapentin?

In het geval van Gabapentine, is een geneesmiddel dat behoort tot de zogenaamde anti-epileptica (anti-epileptica), en vooral in het geval van epilepsie (epilepsie-aanvallen) en van pijn zenuwen (zogenaamde neuropathische pijn of neuralgie) wordt toegepast. Sinds 1995, het werkzame bestanddeel wordt hoofdzakelijk gebruikt als een anti-epilepsie drug. Voor een behandeling van epilepsie, maar ook voor het voorkomen van epileptische aanvallen. Kort na het eerste gebruik als een anti-epileptische medicijn is ontdekt, maar dat Gabapentin wordt ook geïndiceerd voor pijn zenuwen (bijvoorbeeld in verband met een Diabetes-gerelateerde ziekte) is een zeer goed effect. De verbetering van deze ziekte Gabapentin wordt ook voornamelijk gebruikt.

Frau leidet unter Schlaflosigkeit

De werkzame stof Gabapentin wordt stopgezet geleidelijk, maar abrupt, je kan last hebben van ernstige bijwerkingen, zoals slapeloosheid of ernstige Misselijkheid

 

Hoe lang nemen Gabapentin?

Het hangt af van welke ziekte Gabapentin wordt voorgeschreven.

Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van epilepsie, epilepsie, zodat de Patiënt niet hoeft te nemen Gabapentin vaak permanent, omdat epilepsie is meestal alleen te behandelen, maar te genezen.

Gabapentin wordt voorgeschreven voor de behandeling van een zenuw pijn, de behandeling, de duur, over het algemeen door de behandelend arts. Dit kan variëren van enkele weken tot permanent.

Op welke leeftijd Gabapentin kan worden genomen?

De werkzame stof Gabapentin kinderen kunnen alleen worden behandeld in de context van een epilepsie-therapie. Voor de behandeling van een zenuw pijn bij kinderen is dit medicijn is niet geschikt.

Als een Algemene regel, kinderen jonger dan drie jaar, dit geneesmiddel mag niet worden voorgeschreven, niet in het kader van een epilepsie behandeling. Vanaf de leeftijd van drie tot twaalf jaar moet je niet nemen van geneesmiddelen die deze werkzame stof alleen als een additief in een gelijktijdige behandeling met andere anti-epileptica.

Hoe lang duurt het voordat Gabapentin werkt?

Het werkzame bestanddeel is gedoseerd aan het begin van de behandeling, voor een langdurige cursus, dat een aanpak geleidelijk aan de juiste dosering van het geneesmiddel, het wordt geleidelijk verhoogd totdat dit is bereikt en het vooraf vastgestelde dagelijkse dosis. Deze Aanpak, die ook wel aangeduid als een zogenaamde Titratie dat kan enkele weken duren. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de behandelend arts moet de patiënt de best mogelijke dosering, voor een voldoende effectiviteit, maar ook op een zo laag mogelijke bijwerkingen.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Stopzetting van Gabapentin nooit abrupt, maar slechts langzaam.

De farmaceutische drug Gabapentin wordt oraal in te nemen en te behouden met een halfwaardetijd van ongeveer vijf tot zeven uur in het bloed. Het is vervolgens uitgescheiden in de urine. Kortom, het kan tussen de twee en drie weken, totdat de Gabapentin oefent zijn effect in het lichaam en beter merkbaar.

Gabapentin is het gevaarlijk?

Gabapentine wordt meestal goed verdragen. De werkzame stof Gabapentin wordt op Leiden, een geschikt middel voor de behandeling van Epilepsie en neuropathische pijn – maar altijd op voorwaarde dat het correct is gemeten. Slechts in het begin van de tijd, in de juiste dosis moet worden gevonden, is het nauwe contact met de behandelende arts is van essentieel belang. Hij moet beslissen hoeveel mg per dag gegeven kan niet worden wat te doen in geval van bijwerkingen, enz., de werkzame stof Gabapentin wordt niet een pijnstiller, zoals Ibuprofen, wanneer er niet direct een slechte bijwerkingen, als u hebt genomen een tablet meer, dan in de bijsluiter wordt aanbevolen.

In het geval van Gabapentin zijn duizeligheid, slaperigheid kan Overdosis, echter, dubbel zien of onduidelijke spraak optreden. In deze gevallen onmiddellijk een arts of een kliniek moet worden geraadpleegd. Voor Gabapentine is niet een gevaarlijke drug, als het goed wordt beheerd.

Je zal Gabapentin?

In het geval van Gabapentine, het kan, als misbruik van deze drug, of het geneesmiddel moet worden genomen over een aantal jaar, een zogenaamde gewenning effect. Dit betekent dat de Patiënt nog niet op een bepaald moment het gevoel dat de dosering door de arts voorgeschreven aan hem, is voldoende om de pijn te verlichten en het vergroot kan worden op uw eigen dosis. Elke Patiënt heeft niet langer het gevoel, de handelingen van de drug moet praten met zijn arts en niet door de hand van de dosis te verhogen, want dit kan erg gevaarlijk zijn.

Hoe gebruik ik Gabapentin?

In de behandeling van epilepsie, duur van de behandeling is meestal een zogenaamde lange-termijn-therapie. Dit betekent dat de werkzame stof Gabapentin wordt voornamelijk verkocht.

De werkzame stof Gabapentin wordt gebruikt voor de behandeling van neuropathische pijn, dit geneesmiddel kan geneesmiddel te worden gestaakt na een bepaalde duur van de behandeling, de arts bepaalt. Dit mag echter nooit worden gemaakt abrupt, maar alleen geleidelijk, door stap voor stap gedurende ten minste een week is een lange vermindering van de dosering. De actieve stof is nu stopgezet, kunt u last hebben van ernstige bijwerkingen, zoals slapeloosheid, Misselijkheid, Angst, pijn, of overvloedig zweten.

Wat is beter Lyrica of Gabapentin?

Eerst moet je weten dat Gabapentine en Pregabaline is de werkzame stof die is opgenomen in de drug, Lyrica, om op te treden in een zeer vergelijkbare manier.

Frau trinkt Rotwein

Tijdens de inname van de werkzame stof Gabapentin je moet niet gebruik van alcohol

Beide werkzame bestanddelen hebben een goede werkzaamheid en veroorzaken relatief weinig bijwerkingen. Echter, Pregabaline Gabapentin heeft het voordeel dat het te wijten is aan de verschillende absorptie-functie is minder gevoelig voor interacties door de darm activiteit-het beïnvloeden van geneesmiddelen (zoals opioïden). Ook, het ziet er minder moe maken. Daarnaast hebben studies aangetoond dat Pregabaline bij patiënten die werden behandeld door de zenuwen pijn, het verminderen van de angst voor effect had en ook haar slaap verbeterd. Een ander verschil ligt in de opname van de actieve ingrediënten. Terwijl in het geval van Gabapentin drie keer per dag tot maximaal 3600 mg die genomen moet worden, in het geval van Pregabaline, slechts twee keer per dag oplopen tot ongeveer 600 mg. De stroom voor de patiënt een verschil in de eenvoud van het nemen.

Te nemen Gabapentin?

Gewichtstoename kan in sommige patiënten, één van de vermelde bijwerkingen van het geneesmiddel. Niet elke Patiënt die Gabapentin gewicht. Maar het kan ook gaan in de andere richting. Is dat te betekenen: verlies van eetlust en een daaruit voortvloeiende verlies van het gewicht kan ook optreden en hetzelfde geldt voor de ongewenste bijwerkingen, zoals gewichtstoename.

Kan ik drinken tijdens het nemen Gabapentin van alcohol?

Terwijl het nemen van het geneesmiddel dat de werkzame stof Gabapentin moet worden dronken geen alcohol, want dit kan een toename van zowel het effect en de bijwerkingen van Gabapentine. Hetzelfde geldt voor het gelijktijdig gebruik van Gabapentine met pijnstillers bevatten opioïden.

Geef een reactie