Fijn stof Alarm: gevaar hangt in de lucht

In Deutschland steigen in diesem Jahr wieder die Werte für Feinstaub
In Duitsland zijn de waarden voor fijn stof om weer te stijgen dit jaar. Metingen van de Federale environmental Agency is gebleken dat veel gebieden in Duitsland al zullen overschrijden, in het kort, de toegestane Maximale jaarlijkse waarden voor fijn stof nde fijn stof waarden in het Federale grondgebied van dit jaar zal sterk stijgen weer. De Cijfers suggereren, die zijn nu door de Federale milieuagentschap gepubliceerd. Al het wetgevende jaar is bereikt-de grenswaarden voor fijn stof op veel stations meten bijna. De studie toont ook aan dat de milieu-zones waren opgesteld in stedelijke gebieden, en ter beperking van de hoeveelheden van fijn stof – geen effect. Praxisvita.de een overzicht van de huidige studie van het Federale milieuagentschap en aan hen uit te leggen waarom ze in de eigen vier muren in de voorkant van de fijn stof voor zeker.

De waarden van de gezondheid schadelijke fijnstof zal toenemen in Duitsland in het jaar 2014. Deze metingen, die nu, door de Federale milieuagentschap (UBA) gepubliceerd. De Cijfers tonen aan dat veel van de duitse meetstations, de jaarlijkse Maximale waarden voor fijn stof in korte tijd worden overschreden. De wettelijk toegestane maximale waarde voor fijn stof van 50 microgram dag-tot-dag-gemiddelde. Deze waarde kan alleen worden overschreden 35 keer. In vele Delen van Duitsland, vooral in het Oosten van Duitsland en in stedelijke gebieden – is overschreden een maximale waarde, maar al meer dan 30 keer.

Fijn stof is het doden jaarlijks tienduizenden mensen in Duitsland

De UBA is niet alleen vrijgegeven van de nieuwste Cijfers over de hoeveelheid fijn stof in de lucht, maar onderzocht in een ander onderzoek, de effecten van fijnstof op de gezondheid van de mens. Het bleek dat alleen al in Duitsland, ongeveer 47.000 mensen een jaar van fijn stof om te sterven. De wereld gezondheid organisatie (WHO) heeft berekend dat sinds 1990 in een lange-termijn studie die elk van de duitse verliest in de gemiddelde leeftijd te wijten aan de effecten van fijn stof. Bekende symptomen die worden veroorzaakt door fijn stof, zijn aanvallen van verschillende longziekten, kanker, hartaanvallen en beroertes.

De milieu-zones hebben geen effect

Om te vermijden dat de vervuiling veroorzaakt door fijn stof, vooral in de stedelijke gebieden, opgericht in veel stedelijke gebieden, ecologische zones. De huidige metingen geven nu aan dat deze zones, de fijn stof waarden in de betreffende regio ’s sterk is gedaald. Deskundigen van de UBA nu de vraag die de wetgever verdere actie te lager de gemiddelde respirabel stof waarden.

De belangrijkste producenten voor deeltjes van dieselmotoren, energiecentrales en fabrieken in Duitsland, maar ook de emissies van het voederen van dieren of slijtage deeltjes een belangrijke rol spelen. Daarnaast is de UBA is bezorgd dat de fijn stof wordt ook geproduceerd van nature in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld door erosie of bosbranden.

Fijn stof in de eigen vier muren

Maar ook in het interieur ruimten van het gevaarlijke fijn stof is gemaakt, zoals studies van het Helmholtz Zentrum München (HZM). Fijn stof is vervaardigd in de eigen vier muren, in het bijzonder door het Roken, koken, stofzuigen en verwarming systemen. In kantoren, maar vooral printers en kopieerapparaten voor de productie van de schadelijke deeltjes zijn verantwoordelijk – een belangrijke reden waarom deze apparaten mogen niet rechtstreeks in de kantoren.

Zelfs als in hun eigen huis, fijn stof, dringen door in de Main volume, in het appartement van meetbare deeltjes van buitenaf. Het onderzoek van de HZM toonde aan dat tot 75 procent van de deeltjes van composities in het interieur door de toestand van de buiten lucht en de ventilatie gedrag van de bewoners. Ook, lekkende Ramen en deuren voor het Binnendringen van de fijne deeltjes uit de buitenlucht verantwoordelijk te zijn.

Wat u kunt doen

Regelmatig Luchten is voor gebruik binnenshuis is van essentieel belang. Let daarom op het feit dat de verzegeling van de deuren en Ramen zijn intact, zodat de aansluiting van de fasen, geen fijn stof in het appartement te kunnen betreden. Een andere goede manier om de boete te verminderen stof in uw appartement speciale luchtfilter. Fabrikanten adverteren, die tot 99.97% van de schadelijke deeltjes uit de lucht worden gefilterd.

Hamburg-harburg, 16

Geef een reactie