Facebook maakt je depressief?

Frau sitzt vor Laptop
De vergelijking met anderen op Facebook lijkt ook onze stemming slechte Facebook speelt nu een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Waarschijnlijk, helaas, een negatief, zoals een nieuwe studie van de AMERIKAANSE shows. Maar er zijn manieren uit.

De Amerikaanse President Theodore Roosevelt zei ooit: de vergelijking is de dief van geluk! Hij brengt zo tot op het punt dat het de Minste helpt bij het vergelijken van je leven met de ander.

Maar onze moderne wereld biedt via sociale netwerken zoals Facebook is een Overvloed aan mogelijkheden om te observeren het leven van anderen. De invloed van deze moderne technologie op onze gevoelens, heeft nu onderzocht een team van onderzoekers van de Universiteit van Houston, Texas.

Facebook maakt je Depressief

In hun onlangs gepubliceerde studie, zult u komen tot een harde conclusie: hoe meer tijd mensen op Facebook doorbrengen, hoe meer je depressief voelen. Het is belangrijk te erkennen dat de meeste mensen zich presenteren op Facebook, en proberen om jezelf te laten zien in het beste licht. Om dit te doen, ze geven vaak alleen de goede dingen en verbergen de slechte, zegt Mai-Ly Ossen, de belangrijkste auteur van de studie. Als we niet in te houden dat in het achterhoofd, na de race hebben we ideaal beelden, niet realistisch.

Sturen kunt met je Team in de eerste studie, met 180 onderwerpen, een verbinding tussen Facebook bestede tijd en depressieve symptomen. Later had ze met 152 deelnemers twee weken dagboek. Deze moet reageren op je gedrag in het sociale netwerk. Door het analyseren van deze gegevens, in staat was aan te Sturen op een duidelijk verband tussen een verslechterde toestand van de geest en Vergelijken met andere. Symptomen voor dit gebrek aan hoop op een betere toekomst, een vaag gevoel van droefheid of onverschilligheid voor de activiteiten van het dagelijks leven, bijvoorbeeld.

Hoewel dit het eerste onderzoek dat trekt een verbinding tussen de sociale vergelijking op Facebook en de depressie, maar het bouwt voort op andere onderzoeken: in 2010, hebben canadese wetenschappers beschreven, een stijging van jaloezie in een paar relaties; in 2013, toonde een studie door wetenschappers uit Berlijn en Darmstadt, die Facebook gebruikers zijn jaloers op anderen.

Facebook gebruiken

Maar er zijn manieren om uit het Probleem. Naast de voor de hand liggende van alle niveaus, gewoon uit de Facebook-lek, zijn er andere mogelijkheden. Een studie van Margaret Duffy en Edson Tandoc, vanaf het begin van dit jaar, laat zien dat Er goede en slechte manieren om het gebruik van Facebook. Mensen waren niet blij zijn wanneer ze gebruikt Facebook om jezelf vergelijkt met anderen, maar om te verblijven met vrienden in contact en gedeelde belangrijke ervaringen van je leven.

Uiteindelijk is het met Facebook net als veel andere dingen in ons dagelijks leven: We hoeven niet volledig te laten vallen, als we in staat zijn om te gaan verantwoordelijk.

Hamburg-harburg, 08

Geef een reactie