Exploderende aantal gevallen van mazelen golf in Berlijn

Ein Mädchen liegt mit Masern im Bett
In Berlijn was er sinds 1. Spill-over tot januari 2015 is al meer mazelen dan in het geheel van VorjahrNach de berichten over de uitbraak in de Verenigde Staten, een mazelen lijkt nu zwaaien naar Duitsland gevallen. Berlijn in het bijzonder getroffen heeft het moeilijk.

Al 236 mazelen gevallen sinds 1. Januari 2015 de Berlijnse Senaat rapporten management voor gezondheid en sociale Zaken, waarvan 82 opgetreden in de afgelopen week. Schokkend, dit aantal is in vergelijking met het voorgaande jaar: Het gehele jaar 2014, waren er, volgens het Robert Koch Instituut, slechts ongeveer 130 contagions in Berlijn.

Het ontbreken van Impfbereitschaft voor ouders

Een van de redenen voor de toename van het aantal een gebrek aan bereidheid van de ouders om hun kinderen worden gevaccineerd, volgens deskundigen. Volgens het Robert Koch-Instituut Dekking van ten minste 95 procent zou worden in het geval van eerste klassers nodig om mazelen uit te roeien – in het jaar 2012, is alleen Brandenburg en Mecklenburg-bereikt-Pommeren dit tarief.

Alles over besmetting, behandeling en preventie van mazelen en de huidige uitbraak in de Verenigde Staten, vindt u hier.

Hamburg, 4. Februari

Geef een reactie