Er zijn binnenkort kinderen met drie biologische ouders?

Künstliche Befruchtung
Het Britse Parlement heeft deze week gestemd over een nieuw type van kunstmatige bevruchting, wanneer het DNA van de drie ouders wordt gebruikt kommtIn de UK konden al snel worden de eerste baby met twee biologische moeders en een vader. Hoe werkt het? We zullen onthullen.

Deze week heeft aangepast aan de Britse Parlement over een nieuwe variant van kunstmatige inseminatie. Als de house of lords, wordt verwacht dat volgende maand geeft zijn goedkeuring, het kan binnenkort een Britse baby met drie biologische ouders.

De procedure is om te worden gebruikt als een vrouw met een kinderwens hebben last van een zogenaamde Mitotochondriopathie – deze ziekte wordt veroorzaakt door een storing van de mitochondriën (de power plants van de cel). Het manifesteert zich, onder andere, door aandoeningen van het zenuwstelsel en de spieren en extreme zwakte en vermoeidheid. Het is geërfd van de moeder – dat is de reden waarom een donor moeder van de nieuwe technologie.

De 3-ouders-werken-technologie

De procedure werkt als volgt: Twee vrouwen van de eieren – de moeder en een eicel donor worden bevrucht met het sperma van de vader. Daarna wordt het verwijderd uit zowel de eieren van een celkern – dit is het deel van de eicel, de cruciale genetische informatie bevat, bijvoorbeeld, bepaalt wat het haar en de kleur van het oog van het kind. Het is ook het enige onderdeel van de cel bevat geen mitochondriën. Daarom is het getransplanteerde in de volgende stap, de kern van de moeder in de eicel van de donor. Dit betekent dat De Baby neemt de gezonde mitochondriën van de donor, maar functies zoals haar-en oogkleur van de moeder. In wetenschappelijke kringen spreekt men in deze techniek, een mitochondriale DNA-overdracht (Mitochondriaal DNA).

Omstreden Procedure

De nieuwe methode heeft vele critici: artsen over klagen, het is niet wetenschappelijk onderzocht en hun doeltreffendheid is niet bewezen. De Anglicaanse Kerk van Engeland ziet een ethische gevaar: in uw mening, wordt de weg geëffend voor de oprichting van een designer baby ‘s.

Hamburg-harburg, 6. Februari

Geef een reactie