Er zal binnenkort een pil tegen dementie?

Eine alte Frau puzzelt mit ihrer Pflegerin
Belgische wetenschappers hebben een nieuwe therapie voor de zogenaamde fronto-temporale dementie verkent wereldwijd onderzoek van artsen om een oplossing voor dementie. Belgische wetenschappers hebben het nu een beslissende stap voorwaarts.

In de Cel van de Stam van Rapporten, gepubliceerd studie, de onderzoekers gezocht naar een behandeling voor de zogenaamde fronto-temporale dementie – ongeveer de helft van dementie patiënten jonger dan 60 die lijden aan deze erfelijke variant van de ziekte. Tot nu toe zijn er geen gerichte therapeutische optie.

Frontotemporal dementia te wijten aan de afbraak van de neuronen in de Frontale en temporale kwabben van de cerebrale cortex. Van daaruit gedrag, onder andere, sociale en emoties beheerst – dat is waarom het gaat in de loop van de ziekte tot veranderingen van de persoonlijkheid.

Als de oorzaak een arts om te vermoeden, voor een Lange tijd, een specifiek gen. Het bestaande Probleem in de studie van de ziekte, Deze mutatie triggers in muizen, een ander klinisch beeld dan bij de mens. De gebruikelijke dierlijke studies zijn niet geschikt om te zoeken naar een geschikt medicijn. Het onderzoek is niet vordert.

Petrischaaltje in plaats van dierproeven

De onderzoekers van de Leuven Research Instituut voor Neurowetenschappen en Ziekte kozen voor een andere weg: in Plaats van muizen, onderzochten zij de schelpen van menselijke cellen in petrischalen.

Om dit te doen, u opnames drie patiënten met een erfelijke dementie huidcellen en aangepast zodat ze lijken op embryonale stamcellen. Als een resultaat, de cellen moet in staat zijn om te veranderen in welke Vorm van het lichaam weefsel. De onderzoekers stelden een verandering in precies die neuronen, die in het geval van frontotemporal dementia worden geschaad, maar de cellen zijn niet in staat om. De zogenaamde Wnt-signalering traject – van belang voor de communicatie tussen de cellen – die defect was.

De onderzoekers slaagden in hun poging, om dit te repareren weg. Resultaat: De cellen kunnen communiceren met elkaar. De stamcellen ontwikkeld in de hersenen cellen. Dit resultaat is de eerste stap op de weg naar het ontwikkelen van een pil tegen dementie, volgens de studie van de Directeur.

Hamburg-harburg, 3. Januari

Geef een reactie