Er is ook het Mozart-effect?

Eine Schwangere hält einen Kopfhörer auf ihren Bauch
Het geluid van de Ongeboren met klassieke muziek brengt aan het kind, geen voordelen, toon studie van mijn kind zal worden slimmer, als ik kies voor de baby buik met Mozart en Beethoven? Nauwelijks, omdat een recente studie toont aan dat het Embryo neemt de muziek eens merkt.

Artsen weten al lang dat het menselijk binnenoor van de 16. Week van de zwangerschap is volledig ontwikkeld. Echter, het is duidelijk dat baby ‘ s horen veel meer goed voor later. De reden is dat echografie als eerste tonen van het kind reacties naar de geluiden van de buitenwereld tot ten vroegste vanaf de 18e. Week van de zwangerschap, in de meeste gevallen slechts een paar weken later. Een recente spaanse studie blijkt nu dat de Ongeboren al in de 16. Week van de zwangerschap op muziek reageren.

In het Experiment zijn de vrouwen in de 14. 39. Zwangerschap week deel. De wetenschappers speelde de foetussen op twee verschillende manieren een stuk van de muziek (Johann Sebastian Bach Partina voor fluit solo). Zowel de muziek kwam door middel van een intra-vaginale-apparaat, dat speciaal ontwikkeld is voor het onderzoek, of met een koptelefoon, die werden gehouden op de buik. De vaginale geluid was veel rustiger (54 decibel, vergelijkbaar met een rustig gesprek of muziek op de achtergrond) als het geluid via de buik 98,6 decibel plafond (vergelijkbaar met een Martin horn of muziek in een discotheek).

De Video laat zien hoe de foetussen in de baarmoeder gereageerd op de vagina van muziek. Video: www.institutmarques.com

Het resultaat: de foetussen van de 16. Zwangerschap week – eerder dan verwacht – toonde duidelijke reacties op de vaginale geluid. Bijvoorbeeld, je opende je mond en strekte haar tong (zie Video). De baby ‘ s horen het plafond om de muziek via een koptelefoon via de buikwand, ze toonde geen reacties.

Het hoofd van de studie leg uit dat het Ongeboren waren in staat om te zien de muziek via de vagina in de oren klinken – door de buik van het plafond bereikt genoeg lawaai te animeren een reactie. Maar wat is het voor ouders die willen bevorderen dat de intelligentie van hun kind nog voor de geboorte van Mozart en Co?

U kunt luisteren naar een Embryo muziek, buik hoofdtelefoon?

Het Embryo is beschermd in de baarmoeder van de moeder ook voor de ruis. De geluiden van de buitenwereld, alleen een gedempte en vervormd waar. De meeste van de geluiden klinken voor de Baby vergelijkbaar met Whisper – zelfs de stem van de moeder is nauwelijks waarneembaar.

Dit is niet te verschillend, als baby ‘ s worden blootgesteld, voor de geboorte met muziek: muziek via de luidspreker door de buikwand van het Embryo, moet door het zachte weefsel lagen waardoor het geluid van de golven reflecteren en gedeeltelijk gedeeltelijk absorberen het geluid te vervormen. Het Embryo hoort alleen een deel van de uitgezonden muziek, en dit enkel en alleen rustig en veranderd. Als het kind hoort in het begin van de klassieke uur, dus alles op alles, het is niet het stuk van Mozart of Beethoven, we weten het, maar een soort van Mopperen of klagen.

Kan luisteren naar muziek, ze maken meer intelligent?

Het Ongeboren de echte Mozart auditie zou moeten worden van het geluid, dus de vagina. Maar zelfs dit zou de Embryo-geen enkel voordeel, als die van een eerdere studie toont aan dat de Harvard graduate Samuel nam meer en Meer de vraag of muziek maakt kinderen slimmer en geanalyseerd op een breed scala van studies over het onderwerp. Zijn antwoord: nee, muziek is niet intelligent.

Het gerucht dat PA in de Baarmoeder en de latere uren van de muziek kan het verhogen van het IQ van een kind is volgens de, Meer voornamelijk uit een enkel onderzoek: proefpersonen beter presteerden op de oplossing van taken na het beluisteren van muziek. Dus, de mythe van de zogenaamde Mozart werd geboren effect. Achteraf, in deze studie, echter, en ook in de review van de wetenschappelijke literatuur over het onderwerp, kwam Meer op een houdbaar bewijs van intelligentie-het vergroten van de invloed van muziek. Slechts één studie toonde een toename van het IQ met 2,7 punten na een jaar van muziek lessen, volgens de Langer zo ‘ n lage stijging is te verwaarlozen.

Hamburg-harburg, 8. Oktober

Geef een reactie