Elke derde zou geven gegevens over gezondheid

Eine Joggerin hält ein Smartphone in der Hand
De Smartphone zal tellen elke stap: één op de drie zou delen deze gegevens vrijwillig met zijn zorgverzekeraar, toont de opgeslagen een actueel overzicht bedekt de stappen, bloeddrukmetingen, eten plan, Al deze gegevens zijn in het geval van gebruikers van de gezondheid van de Apps op de Smartphone. Een recent onderzoek laat zien, is de bereidheid van de Duitsers, deze gegevens zou geven.

Dieet plannen, stap tellers, bloeddrukmeters: gezondheid Apps kunnen u helpen fit te blijven. Dat is de reden waarom ze zo populair zijn: in het begin van het jaar bleek uit onderzoek dat 41 procent van de Duitsers maken gebruik van minstens één dergelijke App. Dit resulteert in een heleboel gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op de duitse Smartphones.

Gegevens zonder rekening te houden

Een nieuwe enquête van de branchevereniging Bitkom, de media toonde rapporten van nu hoe bereid de Duitsers zou geven van deze informatie. Dienovereenkomstig, meer dan een derde van 1.279 respondenten is gereed om gegevens te verstrekken over lifestyle, dieet, Fitness en aan zijn zorgverzekeraar te geven – en meestal zonder rekening te houden: Slechts één op de vijf verwacht worden ten gunste van die een premie of een korting op de verzekering bijdrage.

Oudere gegevens zijn meer bereid om de prijs van

Met de leeftijd, de bereidheid om Informatie te verstrekken aan de respondenten is toegenomen: Van de 65-jarige zou geven bijna elke Seconde van zijn gegevens naar het health insurance Fund, een derde van hen zonder tegenprestatie.

Gedetailleerde informatie over de discussie over het vrijgeven van medische gegevens, kunt u hier vinden.

Hamburg-harburg, 29

Geef een reactie