Eerste hulp voor kinderen: Wat te doen als de stof bij inslikken?

Expertin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: Als uw kind heeft ingeslikt scherpe objecten, moet u altijd naar de dokter. Het is een pijnlijke verwondingen kunnen optreden.De meeste van de tijd gaat heel snel: Het kind is bijvoorbeeld een kubus van zijn nieuwe Raad van bestuur spel in de mond en slikt het naar beneden. Hoe moeten de ouders reageren? Kinderarts Dr. Nadine Hess witte Raad.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

In alle gevallen van eerste hulp toepassen ten eerste: Blijf kalm! Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Omdat ze het gevoel van de angst van hun ouders, en dan, in paniek, in het ergste geval. Als uw kind iets heeft ingeslikt, is het vooral, om wat voor object het is. Kleine, ronde dingen, zoals munten kunnen meestal passeert het maag-darmkanaal en worden geëlimineerd een paar dagen later met de stoelgang. Verwondingen in dergelijke gevallen slechts zelden.

Inslikken: Een risico voor kleine kinderen

Kritisch, maar de opname zal worden, als de nakomelingen is nog heel klein. Dan kan het zijn dat het object is in de slokdarm. De meeste van de kinderen Express in dit geval hebt u het gevoel van een ‘brok’ in de keel. De kleine Patiënt alleen zegt niets, je vraagt per se. De duidelijkste indicatie van de inname is van acute kortademigheid – communiceren in dit geval, de ambulance! Geen kortademigheid treedt op, neem het kind nog net dat: Voelde Walging, het breekt eigenlijk, zwaluwen, of hoest, het is ongewoon vaak, het suggereert dat er iets is blijven hangen in de slokdarm. Ook een toenemende stroom van speeksel kan een teken van. In het geval van deze klachten, moet je naar een kinderarts.

Mädchen näht

Kinderen leren van de ouders. Als je naaien, bijvoorbeeld, steek de naald voor de opslag tussen de tanden – uw kind kan slikken het imiteren, en de naald dan per ongeluk

Inslikken – hoe gevaarlijk zijn piek objecten?

Aan de inname van een sterke buitenlandse lichaam, kan zeer gevaarlijk zijn. Het vermoeden ontstond dat het kind heeft ingeslikt een naald, moet u altijd aan de arts onmiddellijk. In het ergste geval, het buitenlandse lichaam kan doorboren van de wanden van de slokdarm of van het maag-darmkanaal. Dit kan leiden tot ziekten, bijvoorbeeld, Loopt door een durchstoßene maagwand maaginhoud in de buikholte, kan zich ontwikkelen tot een peritonitis.

Zo veel voorzichtigheid is vereist, als het kind heeft ingeslikt een knoopcel batterij. In dit geval moet u altijd ga direct naar de meldkamer. Omdat de knoopcel batterij moet blijven in de slokdarm, het kan verbranden door je spanning, of door het lekken van zuur een gat in.

Geef een reactie