Eerste hulp voor kinderen: De schok

Expertin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: Tijdens een power stroke is een medisch onderzoek van het hart. Het hartritme kan worden verstoord.Niet alleen het handvat in de socket kan veroorzaken bij kinderen een schok. Zelfs als het jong talent speelt in de badkuip en per ongeluk een elektrisch apparaat valt, kan zeer ernstige verwondingen als gevolg. Kinderarts Dr. Nadine Hess wordt uitgelegd wat te doen in dergelijke gevallen.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

In het geval van een elektrisch ongeval wordt beschouwd als de eerste regel: Blijf rustig, en je jezelf niet in gevaar! Je kan het niet helpen uw kind, als u probeert met uw blote handen uit het stopcontact om weg te gaan en daardoor last van een elektrische schok. Niet onderbreken, in plaats daarvan, onmiddellijk op het elektrische circuit: een apparaat dat op het moment van het ongeval fout, trek de stekker. Je kunt het niet bereiken zonder uzelf in gevaar te brengen, schakel de stroom van de zekering. Als geen van de twee opties haalbaar is, kunt u gebruik maken van een niet-geleidende, droog onderwerp, het kind van de huidige verplaatsen bron. Voor items, bijvoorbeeld, zijn gemaakt van hout, zoals een bezem stijlen, of houten stoelen, maar ook een lederen riem kan helpen.

In de slag, elke Minuut telt

Communicatie naast de eerste hulp en de hoogte van het ongeval naar het controle centrum over het ongeval. Het kind leed aan een hart-of ademhalingsstilstand, om onmiddellijk te beginnen met een mond-op-neus reanimatie en hartmassage. De reddingswerkers op de telefoon kunnen u begeleiden totdat de ambulance kan komen en over te nemen. Het kind bewusteloos is, controleer voor externe verwondingen zoals brandwonden. Deze moeten worden afgedekt met een schone doeken of bandages.

Kind in der Badewanne

Kinderen zijn dol op om te spetteren in het bad. Dus het plezier blijft zeker, dient te worden opgeborgen maar niet noodzakelijkerwijs alle elektrische apparaten

Een elektrische schok is ook zo gevaarlijk, omdat naast de pijn van externe wonden, zoals brandwonden, zijn ook aansprakelijk ernstige inwendige verwondingen kunnen ontstaan. Vaak hartritmestoornissen optreden: Het is minder of zelfs getransporteerd geen bloed en dus te weinig zuurstof in het lichaam. Indien onbehandeld, een dergelijke stoornis kan leiden in enkele minuten tot de dood. Bijzonder gevaarlijk is dat cardiale aritmieën kunnen optreden voor de uren na het ongeval. Daarom is een medisch onderzoek zo belangrijk is: Zelfs als het kind gebracht in extern, geen beschadiging van de schok, dient te worden onderzocht zijn hart door een ECG (hartfilmpje) in meer detail. Vermoedelijk zullen de Artsen ook beslissen het kind te houden voor een tijdje onder toezicht in het ziekenhuis aan de monitor de hartslag.

Wat zijn de oorzaken van elektriciteit ongevallen?

Veel kinderen spelen graag in het water en worden thuis in de badkuip. Ouders moeten ervoor zorgen om alle elektrische apparaten, zoals, bijvoorbeeld, de föhn in de omgeving. Ook een natte vloer kan een bron van gevaar te vegen übergeschwapptes water uit het bad, dus altijd voorzichtig.

Ook heel belangrijk: stopcontacten hebben een bijna magnetische werking heeft op kinderen. De kleine Openingen uit te nodigen Ja, dat klopt, iets in! Zorg er daarom voor dat in elk stopcontact dat zou bij het kind kan een kind slot. En vergeet niet om te controleren dit regelmatig, Vooral de goedkopere varianten zijn vaak beveiligd alleen met een zelfklevende strip in de houder en ze breken gemakkelijk.

Geef een reactie