Eenzaamheid is net zo ongezond als Roken?

Eine einsame Frau auf der Parkbank
Eenzaamheid maakt je ziek, dit is bewezen in een onderzoek. Het is niet schadelijk voor de gezondheid, zelfs meer dan het Roken van vrienden, ons leven verrijkt niet alleen – u kunt uitbreiden ook. Om dit geweldige resultaat, onderzoekers in een studie met meer dan 300.000 deelnemers.

Veiligheid, liefde, erkenning en verbondenheid – dit alles moeten we mensen als sociale wezens, blijkbaar net zo noodzakelijk als een goede voeding of training. In de uitwisseling met anderen, we kunnen het niet alleen het ontwikkelen van onze potentie om de beste te zijn, onze gezondheid profiteert van samenzijn met vrienden en familie. Dit was het resultaat van de opdracht van de Federale Vereniging van geneesmiddelen fabrikanten e. V. regelmatig studeren duitse health monitor van de BAH, waaruit blijkt dat eenzaamheid is net zo schadelijk als Roken.

Eenzame mensen hebben meer kans ziek te worden

Maar de moderne samenleving van vandaag heeft veranderd de relatie structuren en brengt meer en meer een eenling. In Duitsland alleen al zijn er nu meer dan 16 miljoen-persoons huishoudens. De stedelijke bebouwing bladeren oudere mensen in het land en veroorzaakt een totaal van de anonimiteit van de vennootschap. Het gevolg van de toenemende isolatie. En niet alleen op de Psyche. Na dat eenzame mensen zijn twee keer zoveel kans om ziek te worden en 30 procent vaker naar de huisarts dan degenen die goed geïntegreerd zijn.

Zwei Freundinnen

Vriendschap houdt je gezond: mensen met een goede kring van vrienden en familie hebben om te overleven in een ernstige ziekte hebben een 50 procent hogere kans om te

Eenzaamheid is meer schadelijk dan Roken

Tot Verrassing van de onderzoekers, eenzame mensen zelfs een deel van hun gezondheid beduidend slechter dan niet-rokers. Terwijl het gebruik van tabak is de grootste risicofactor. Om te voelen helemaal alleen, verbonden is, dus met een hoge mate van risico. De analyse van gegevens van meer dan 300.000 mensen zien dat eenzaamheid is net zo schadelijk zijn als de consumptie van 15 sigaretten per dag. Het draagt dezelfde risico ‘ s als alcohol misbruik en schadelijk is om te rijden dan een Sport. En: eenzaamheid is tweemaal verslaving net zo gevaarlijk is als Vet. Het grootste effect op de sterfte van de Algemene sociale Integratie had – op zijn minst-was de doorslaggevende factor, of mensen woonden alleen of samen met anderen. Bovendien, sommige studies tonen aan dat contacten versterken van het immuunsysteem. Relaties – dit is de conclusie van de onderzoekers belangrijk op elke leeftijd, en het verbeteren van de gezondheid. Wij hebben u nodig om de vis het water.

Hamburg-harburg, 22. Januari

Geef een reactie