Een tekort aan zink – Hoe te herkennen en correct behandelen!

Zink is een van de belangrijkste sporenelementen van de mensen. Een tekort aan zink kan van invloed zijn op een aantal lichaamsfuncties. Typische symptomen zijn onder meer een hoge vatbaarheid voor infecties en slechte genezing van de wond zijn, bijvoorbeeld.

Zink is, naast ijzer, één van de meest belangrijke sporenelementen voor de mens, omdat het betrokken is bij bijna alle metabolische processen. Omdat het menselijk lichaam niet kan produceren op de trace element zelf, het is afhankelijk van een voldoende inname. Dierlijke voedingsmiddelen zijn rijk aan zink. Mensen met het voedsel dat je te weinig zink is een tekort. Dit kan van invloed zijn op een aantal lichaamsfuncties. Typische symptomen van een tekort aan zink een hoge vatbaarheid voor infecties en slechte genezing van de wond zijn, bijvoorbeeld.

Wat een tekort aan zink?

Een tekort aan zink, wanneer het lichaam niet voldoende geleverd met het mineraal zink. Zink is, naast ijzer, één van de meest belangrijke sporenelementen voor de mens. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de chemische Element is een onderdeel van meer dan 200 enzymen. Enzymen zijn eiwitten, die rijden met een Motor van ons metabolisme en daardoor op bijna alle processen in het menselijk lichaam betrokken zijn. Zonder enzymen is geen enkele cel in ons lichaam functioneren en levensvatbaar zijn.

Zink heeft in de stofwisseling van de talrijke functies

  • Het is betrokken bij de vertering van voedingsstoffen in het spijsverteringskanaal.
  • Het is belangrijk voor de afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleïnezuren, de bouwsteen van ons erfelijk materiaal.
  • Het is betrokken bij de regulatie van het immuunsysteem.
  • Het is nodig voor het Transport van koolstofdioxide in de rode bloedcellen.
  • Het is het proces van het zien is van belang.
  • Het ondersteunt de afbraak van alcohol.
  • Het is betrokken bij de ontwikkeling en rijping van de mannelijke geslachtsorganen.
  • Het beïnvloedt de vorming van zaadcellen.

Bei einem Zinkmangel ist eine hohe Anfälligkeit für Infekte eines der ersten Symptome

In het geval van een tekort aan zink, een hoge gevoeligheid voor infecties is een van de eerste symptomen

Aangezien een groot deel van onze enzymen kunnen alleen werken in de aanwezigheid van zink goed, het effect van zinkdeficiëntie op een breed scala van lichamelijke functies. Met name het metabolisme van eiwitten is verminderd en er dus alle activiteiten die afhankelijk zijn van de productie van het lichaamseigen eiwitten. Deze bevat belangrijke processen, zoals het lichaam van de groei, de cel-reproductie en de genezing van de wond.

Zink wordt vooral gevonden in dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees, vis en zeevruchten

Om te voorkomen dat een tekort aan zink, is het belangrijk om voldoende zink-bevattende voedingsmiddelen. De duitse nutrition society (DGE) beveelt aan dat mannen met een zink inname van tien milligram per dag en voor vrouwen is het zeven milligram per dag. Omdat zink wordt vooral gevonden in dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees, vis en zeevruchten, is een tekort aan zink in vlees-liefdevolle Duitsland is vrij zeldzaam. Als een speciale risicogroep voor het tekort aan zink, ondervoed, oude mensen, vegetariërs en Veganisten, tieners, kinderen en sporters hebben een verhoogde behoefte aan Zink van toepassing.

Geef een reactie