Een klik, en ik kon horen weer goed

Junge Frau macht Hörtest
Een deel van het cochleair implantaat zit direct in het binnenoor. Dat kun je goed horen, Jana bleek bij de laatste hoorzitting test Jana Richter was bijna doof. U kunt alles horen, dankzij een onzichtbare implantaat achter het oor.

De Artsen hielden u vanwege uw spraakgebrek is mentaal gehandicapt. Op het moment, Jana Richter* drie-en-een-half. U heeft geprofeteerd dat ik zal nooit naar een normale school. Gelukkig, mijn moeder was nogal van een andere mening, en stelde me voor aan andere Artsen! Tot de leeftijd van vijf jaar, de juiste diagnose was Een zeldzame infectie had beschadigd de innerlijke oor van het meisje zo sterk dat ze kan begrijpen zonder een hoortoestel.

Het hoortoestel is van geen hulp

Kort voordat de Inschrijving Jana kreeg haar eerste, grote hoortoestel. Hoewel ze werd toegestaan om te zitten op school en later tijdens de studie altijd in de eerste rij, het viel op haar, ondanks het gebruik van digitale hoortoestellen is zeer moeilijk te begrijpen voor een leraar of klasgenoot. Zelfs in de weg die ik moest er drie of vier keer naar links en naar rechts, omdat ik niet denken van een snel naderende auto ’s of vrachtwagens rechts door die behoren tot plaatsen, Jana. Na een bezoek aan een Musical, het was duidelijk dat het niet kan gaan als dit: ik kreeg zang en Tekst.

Implantaat voor het oor: Onzichtbare & natuurlijk

In uw expert zoeken Jana kwam een KNO-expert. In de KNO-kliniek van hoofd en hals chirurgie in het Asklepios ziekenhuis Harburg werd opnieuw uitgevoerd een luistertest. Resultaat: Jana heeft een gehoorverlies van 60 decibel – dat is een waarde die is in het bereik van een ernstig gehoorverlies.

In geval van aanhoudende problemen met de conventionele hoortoestellen, de mogelijkheid van een hoorhulpmiddel implanteren is in de laatste paar jaar. Het voordeel hiervan is dat de moderne implantaat bootst het natuurlijke proces van het gehoor. Dus het geluid ervaring van de natuurlijke. Het cosmetische aspect is belangrijk: Het implantaat is geplaatst en microfoon boven en achter de Oorschelp van het oor onder de huid. Ook de digitale controle eenheid is geïmplanteerd. Het Systeem werkt niet tijdens het douchen, Zwemmen of Sport’, zoals de KNO-expert. Omdat de gehoorgang is niet gesloten, er is geen ontsteking. Bovendien zijn er geen structuren in het oor worden vernietigd. Het apparaat niet in werking is, kunt u horen. Het Systeem kan eenvoudig worden verwijderd.

Eindelijk inzicht in de wereld goed

Jana is snel overtuigd: In een twee uur durende operatie, uw links worden geplant in de nieuwe hoortoestel. Na vier nachten in het ziekenhuis mocht ze naar huis. Zes weken later, dan ontgrendeld het apparaat. Op het moment dat ik nooit zal vergeten. Een klik en ik was eindelijk in staat om goed te kunnen horen!, de jonge vrouw vertelde stralend. Niemand hoeft tegen me te schreeuwen of zich herhalen. Televisie-en Radio-ren nu naar de ruimte. Ook in de weg voelt u zich veel veiliger. De mooiste ervaring was echter Jana ‘ s tweede bezoek aan een Musical: want ik kon zingen langs deze tijd, omdat ik alles gehoord!

Diagnose Van Doofheid

Bijna elke zevende duitse burger is slechthorenden. De oorzaken zijn divers, variërend van aangeboren oor misvormingen van de verworven schade. Verschillen in geluid geleiding is slechthorenden, de taal is goed te begrijpen, maar de hoge en de lage tonen worden waargenomen op een bepaald volume. En een perceptief verlies: zachte geluiden zijn nauwelijks waargenomen normaal luid klinkt zo luid of te zacht klinkt te luid – de perceptie is verstoord.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie