Ebola: Besmettelijke zieken verpleegkundige vliegt in de VS

Ebola-Patientin fliegt quer durch die USA
In de Verenigde Staten kan een binnenlandse vlucht met meer dan 100 mensen besmet met het Ebola. Op hetzelfde moment, het was bekend dat de quarantaine periode voor Ebola, de gezondheidsdienst was waarschijnlijk op de hoogte te korte Ebola-geïnfecteerde vrouw vlogen met een koorts van Ohio naar Dallas – hoewel het risico van Infectie. Nu, wanhopig op zoek is naar de 132 passagiers en vreesde voor een verspreiding van de epidemie.

Voor de vrouw, is volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst (CDC) aan de tweede verpleegster had besmet in Texas voor de verzorging van de eerste Ebola slachtoffer in de Verenigde Staten in Texas Health Presbyterian Hospital. De 29-jarige vrouw had gemeld aan de zorgverzekeraar voorafgaand aan uw vliegreizen de eerste symptomen van Ebola.

De autoriteiten zijn op zoek naar medereizigers

Aangezien echter hebben gevonden, anders dan een koorts, geen symptomen, werd de besmettelijke vrouw – ongeacht het feit dat patiënten direct contact met Ebola – in het vlak, waarin een verdere 132 mensen waren.

Momenteel is de overheid kijken voor de interactie met hoge druk te geven. Om te voorkomen dat verdere verspreiding van het Ebola-Virus, zijn alle medereizigers onder observatie. Waarom wordt er een alarm oproep naar de Getroffen is nodig om kwetsbare mensen – ondanks passagier lijsten vinden, blijft deze open.

Infectie is onwaarschijnlijk

Volgens Tom Frieden – hoofd van de gezondheidsdienst – geen van de passagiers had contact met bloed of braaksel. Een besmetting met Ebola was dus, in zijn ogen, niet waarschijnlijk. Niettemin, de beveiliging heeft getrokken is de helft van het vliegtuig van het verkeer.

De 29-jarige verpleegster heeft overgebracht naar een speciale kliniek in Atlanta. Een reden hiervoor kan zijn dat ziekenhuizen die niet beschikken over de zeer besmettelijke ziekte van de gespecialiseerde Afdeling, overweldigd worden door de zorg van het Ebola-patiënten.

Quarantaine periode niet voldoende?

Ondertussen, een recente studie van de Drexel University in Pennsylvania, die van de world health organization (WHO) aanbevolen observatie en quarantaine tijden voor mensen met een vermoeden van Ebola zijn te kort.

Zo ver van Ebola van een incubatietijd – de periode tussen de infectie en het verschijnen van de eerste symptomen van twee tot en met 21 dagen. Volgens deze veronderstelling, patiënten, waar een Ebola-een-vermoedelijke – als niet besmet, als er na drie weken geen tekenen van ziekte optreden.

Een Gevaarlijke Fout

De eerdere aannames over de incubatietijd van Ebola Virus terug op de ervaring met eerdere uitbraken, bijvoorbeeld in Zaïre (1976)–. Inderdaad, de huidige studie te praten, maar rond de 12 procent van de Geïnfecteerde, de incubatietijd is langer dan 21 dagen en patiënten zijn pas na de quarantaine tijd voor andere mensen is besmettelijk.

Hamburg-harburg, 16. Oktober 2014

Geef een reactie