Droge Mond? Een Waarschuwing Signaal!

Een droge mond is een Probleem dat iedereen aangaat. Een aanhoudend gebrek aan speeksel kan echter gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De risico ‘ s en gevolgen van een droge mond kunt u nachlasen hier.

De zes speekselklieren formulier in gezonde mensen per dag tot 1,5 liter speeksel. Het bestaat uit 99 procent uit water. De Rest van slijm, mineralen en enzymen. Deze natuurlijke monddouche reinigt, doodt bacteriën, het neutraliseert de zuren, die het tandglazuur verzachten, en geeft de tanden, calcium en fosfaat. Het verhardt en beschermt de tanden tegen cariës. Maar bij elke tiende vrouw, het speeksel vorming is niet voldoende. Het resultaat: een droge mond (xerostomie). De tong kleeft aan de mond en Kauwen, Slikken en Spreken moeilijk.

Droge Mond: Oorzaken

Voor xerostomie, er zijn een heleboel redenen. Met de leeftijd, de productie van speeksel. Maar: Vaak jonge Patiënten niet voldoende te drinken. Veel van de neus wordt teruggebracht, zoals door poliepen. Cafeïne en nicotine droge mond. Vaak medicijnen zijn schuld: Ongeveer 400 geneesmiddelen, met inbegrip van sterke pijnstillende middelen, bloeddruk medicijnen, Diabetes of Depressie.

Viel trinken hilft gegen Mundtrockenheit

Vooral jonge mensen drinken te weinig en het verhogen van uw droge mond. Een droge mond kan hebben andere oorzaken die moeten worden onderzocht door een arts

Een droge mond kan ook een waarschuwing zijn voor ziekten. Mogelijk klieren bijvoorbeeld speeksel ontstekingen, schildklier of nieren vormen problemen, Diabetes of bepaalde reumatoïde: immuuncellen aanval door een fout van het lichaam de eigen weefsels, met inbegrip van de speekselklieren kunnen worden beïnvloed.

Het Speciale Geval van het Syndroom Van Sjögren

Extreme droge mond – dit kan ook het syndroom van Sjögren, een auto-immuunziekte. Dat is, het lichaam het eigen immuunsysteem per ongeluk tegen cellen van de speeksel-en traanklieren. Wanneer een zweedse arts met de naam conditie van de slijmvliezen van de neus, het strottenhoofd, bronchiën en de vagina kan worden beïnvloed. De extreme droogte van de mond, vaak in de ogen. Voor de verduidelijking, de arts kan een bloedonderzoek. Kan helpen kunstmatig speeksel (Spray), evenals een sterke medicatie zoals cortisone en speciale Immuunsysteem onderdrukkers.

Droge Mond: Mogelijke Gevolgen

Vaak wordt een slechte adem, gaatjes ontsteking van het tandvlees. Het kan ook leiden tot zweren, en schimmelinfectie (spruw). Veel Patiënten hebben moeite met slapen vanwege de mond en/of keelslijmvlies pijn.

Droge mond: wat u kunt doen

  • Suiker vermijden, omdat het bindt veel vocht en maakt het speeksel taai.
  • Veel water drinken gedurende de dag.
  • De mond meerdere keren per dag met een theelepel olijfolie flush.
  • Krachtig Kauwen stimuleert de speekselklieren. U kunt knabbelen, bijvoorbeeld, selderij of wortels. Ook suiker gratis tandheelkundige zorg kauwgom kan helpen.
  • Speeksel Spray van de apotheek bevochtig de mond bijzonder goed.

Droge mond: wanneer naar de dokter?

Een droge mond moeten worden verduidelijkt, als deze middelen om te helpen, dus als, bijvoorbeeld, het Kauwen, Slikken, Proeven of Spreken meer problemen. In ieder geval, in het geval van pijn in de mond, op de tong of in de keel, ook voor slaapstoornissen.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie