Droge mond bevordert tandbederf

Bei Mundtrockenheit auf Zahnpflege achten
Een droge mond is voorstander van de ontwikkeling van cariës. Fluoride-bevattende tandpasta, mondspoelingen, en regelmatige bezoeken aan de tandarts voor het ontvangen van de tandheelkundige gezondheid iedereen kent de Situatie: Je ziet of denkt dat bepaalde voedingsmiddelen, en de water in de mond. Omdat, als gevolg daarvan, de productie van speeksel wordt gestimuleerd. Echter, het Speeksel is niet alleen voor de bereiding van het eten is belangrijk, het beschermt ook onze tanden.

Speeksel komt voor in de mondholte, een reinigende functie en biedt ook de tanden met mineralen nodig.

In het geval van een verminderde toevoer van speeksel het gebit in het bijzonder het risico van cariës. Reden voor een droge mond kan een onvoldoende vochtinname. Maar ook de suiker-en vaatziekten, Diabetes mellitus, is vaak de oorzaak. Hier, vanwege de hoge niveaus van de bloedsuiker van het lichaam, verhoogde vocht wordt uitgescheiden.

Senioren lijden twee keer zo vaak droogheid van de mond

Daarnaast worden meer dan 400 medicijnen bekend om het veroorzaken van een gebrek aan speeksel vorming. Met inbegrip van, bijvoorbeeld, medicijnen voor hoge bloeddruk, allergieën, Astma, kalmerende middelen en diuretica (ontwaterings-agent). Senioren lijden als gevolg van het innemen van het medicijn twee keer zo vaak als Jongere sub-droogheid van de mond. Deze bijzondere wortel van de tand wordt bevorderd cariës.

Fluoride-bevattende tandheelkundige pasta ‘ s, gels of mondspoelingen zijn zeer geschikt voor het handhaven van de tandheelkundige gezondheid. Extra bescherming biedt het gebruik van fluoride-bevattende keukenzout. En, natuurlijk, regelmatig tand moet worden uitgevoerd voor een medische controle.

Geef een reactie