Droge huid: Hoe is de diagnose?

Voor de droge huid is het doel van de diagnose is in de eerste plaats mogelijke andere ziekten als oorzaak uit te sluiten.

Diagnose: oorzaken van een droge huid identificeren en beschrijven

Daarnaast zijn de uitgebreide diagnose mogelijk weergeven van de positie op hetzelfde moment, een potentiƫle behandeling paden. Zo zal de arts vragen sinds wanneer bent u getroffen door een droge huid en als de huid van de symptomen zoals jeuk of een gevoel van spanning gepaard gaat. Hij wil van u weten of en zo Ja, wat zijn de voordelen en ziekten.

De arts kan vragen, wat zijn de schoonmaak-en verzorgingsproducten die u gebruikt voor de huid. Omdat bepaalde medicatie kan leiden tot uitdroging van de huid, ze zijn ook deel van het onderzoek. Hij zal in principe vragen om veranderingen in je dagelijks leven, voor het ontstaan van een droge huid in kwestie.

Hautarzt untersucht betroffene Hautstellen

Voor de diagnose van Droge huid is een gedetailleerd onderzoek van de aangetaste delen van de huid

Bepaling van het vochtgehalte van de huid met de meettoestellen

Voor de diagnose van Droge huid is ook een gedetailleerd onderzoek van de getroffen gebieden van de huid. Hier zal de arts beoordelen hoe ernstig de mate van uitdroging is, of de roodheid, Schilfering, of kleine ontsteking zichtbaar zijn. Voor de bepaling van het vochtgehalte van de huid, de arts kan steunen op bepaalde meetapparatuur. U kunt meten door middel van vocht sensoren, de uitgestoten waterdamp op het oppervlak van de huid of het vocht pad in de hoorncellen door de lage frequentie stroom.

Een bloedtest voor de afdekking van de diagnose

De arts vermoedt dat de oorzaak voor het drogen een andere ziekte van de huid, dus het is aangeraden voor de bescherming van de diagnose verder onderzoek op basis van de vermoedelijke oorzaak. Een eerste bloed analyse kan nadere aanwijzingen voor mogelijke oorzaken. De arts vermoedt dat een Allergie aanwezig is als een oorzaak van een droge huid, zal hij het uitvoeren van passende Tests van de Allergie.

Geef een reactie