Drang om te plassen

De Urine is een heel normaal onderdeel van de operatie is om aan te dringen: Als de blaas zich vult met urine, stuurt naar de hersenen het Signaal dat deze geleegd moet worden. Onplezierig als het is, als de drang om te plassen, voortdurend en sterk uiterlijk, of nauwelijks controleerbaar.

Frequente drang om te plassen kan heel vervelend zijn, bijvoorbeeld bij het winkelen of op vakantie, wanneer een toilet is altijd direct binnen handbereik. Ook een verhoogde nachtelijke urine drang is ongemakkelijk, en kan de slaap verstoren aanzienlijk.

Mann 60+ Prostagutt Shoplinks

Prostagutt® is eenvoudig en gemakkelijk om te bestellen?

Hier gaat het direct naar de Online apotheek:

Prostagutt >> NU KOPEN!

Plassen – wat is normaal?

Urine of urine is oversimplify, de vloeistof afval van het lichaam. Hij afgevoerd daarin onder andere de stofwisselingsproducten, die niet kan blijven in het lichaam – het zogenoemde urinezuur-jarige leeftijd stoffen. De nieren filteren deze stoffen uit het bloed en uitscheiden via de urine. De urine van de blaas verzamelt urine, totdat het vol is, dan is de urine biedt drang die je helemaal leeg is. De blaas kan voor ongeveer 300 tot 500 milliliter urine. De eerste urine we voelen de drang, als, bijvoorbeeld, van 150 tot 250 ml in de blaas.

Häufiger Harndrang kann lästig sein

Een verhoogde drang om te urineren kan worden onschadelijk, maar ook door verschillende ziekten veroorzaakt

Hoeveel urine een persoon produceert, hangt af van hoeveel vloeistof hij neemt aan, bijvoorbeeld, dranken of voedsel. Gezonde volwassenen maken elke dag ongeveer 1 tot 1,5 liter urine. De hoeveelheid van de Urine van deze gids afwijkt van de waarde, kan ook de drang om te plassen veranderd.

Plassen aandoeningen te wijten aan veranderingen in de frequentie van het plassen

Als het proces van het urineren wordt verstoord andere manier, de aanwijzing van een arts als een micturition stoornis. Om micturition aandoeningen die gepaard gaan met een verandering in de urine drang:

  • Polyurie: sterk verhoogde drang om te urineren door urine volumes van meer dan twee liter per dag
  • Pollakiuria: frequente drang om te plassen, meer dan acht Keer per dag, pijn bij het plassen
  • Oliguria: verminderde urine-bedragen van aandrang voor Urine onder de 500 milliliter per dag
  • Anuria: een verminderde drang om te plassen in de urine van volumes van minder dan 100 ml per dag
  • Urineretentie drang: geen urinezuur, Getroffen worden, zijn niet in staat om de blaas leeg, zelfs wanneer het volledig is. Dit is een absolute nood-en het moet zo snel mogelijk naar een arts
  • Nycturie: veelvuldig plassen ‘ s nachts
  • Urine-incontinentie: oncontroleerbare plassen
  • Urine-urgentie: een onvrijwillig verlies van urine, die kunnen leiden tot incontinentie

In weerwil van urine drinken, drang, niet minder

Soms, micturition stoornissen optreden slechts tijdelijk – bijvoorbeeld veel ‘ s nachts naar de wc, als je in de avond drinken van een paar glazen wijn of bier. Mensen die veel drinken, soms moet vechten met een Pollakiuria of zelfs polyurie. Toch, de angst van steeg urine moet aansporen een reden om te drinken te weinig! Voor gezonde volwassenen, experts raden aan dagelijks ten minste 1,5 liter vocht – bij voorkeur water.

Geef een reactie