Door de bliksem getroffen, Hoe kun je overleven?

Blitzschlag
Wiebke Maurer overleefde een blikseminslag – een korte tijd later haar dochter werd gezond geboren Wiebke Maurer is in haar zesde maand van de zwangerschap, wanneer ze geraakt wordt, volle kracht door de bliksem. Als door een wonder, ze heeft het overleefd en haar ongeboren Baby. Deel vier van de serie.

Voorzichtig, Sandra (2) raakte de hals van haar moeder. Akelig litteken van de bliksem, zegt ze serieus, en beweegt haar kleine vingers zachtjes over de vlek, die eruit ziet als de tatoeage van een ketting.

Dit litteken, en mijn doof linkeroor zijn herinneringen, dat ik werd getroffen door de bliksem, zegt Wiebke Maurer (29). Het is een wonder dat ik nog in leven ben. En, boven alles, dat mijn kleine engel woont hier. Want als de vreselijke ramp gebeurd, ik was met Sandra in haar zesde maand van de zwangerschap! Na alles wat ik heb meegemaakt, is nu elke dag voor mij als een geschenk. Het grootste geschenk dat is mijn dochter.

Een korte zondagse wandeling in het Park van de stad met haar man René (31) Wiebke Maurer, bijna fataal.

Het was een zwoele zomerse dag. Ik voelde me niet bijzonder. Alleen tegen de avond, als de wolken groeide, werd het draaglijker, en René en ik waren een beetje de benen, vertelt ze. Zij waren slechts een korte tijd op de weg, zoals het plotseling flitste en donderde.

Het echtpaar was in deze Situatie precies verkeerd: Het naar op zoek was, voordat de kopgroep Storm schuilen onder de dichtstbijzijnde boom.

Hun kleren hingen in flarden van het lichaam

Ik weet alleen maar dat ik leunde op de stam, als de boom geslagen, zegt Wiebke Maurer. Hij schoot door de achterkant van je hoofd in je lichaam en aan de voet van de zilveren gesp van haar ballet flats. Ze vloog enkele meters door de lucht, en bleef bewusteloos op de grond. Hun kleren hingen in flarden van het lichaam.

Haar geschokt man zag dat hij nog ademde. Geheel radeloos, hij schreeuwde om hulp. Er zijn gelukkig andere wandelaars in de omgeving, onmiddellijk de hulpdiensten alarmeren.

Wiebke Maurer, was echt een zegen in vermomming. Dat ze het overleefd was te wijten aan het feit dat ze niet direct getroffen door de bliksem, maar indirect, door middel van de boom waar de bliksem was getroffen. Mensen die indirect getroffen door de bliksem, hebben in het Algemeen een betere kans om te overleven. Dat de Baby overleefde het in de buik van de bliksem, die grenst aan een wonder. De kleinere en lichtere van het organisme, de meer kwetsbaar hij is.

In de emergency room, de Artsen hart gevonden ritme stoornissen en ernstige brandwonden voor de patiënt. Op het punt van binnenkomst van de flitser op de achterkant van het hoofd het haar werd verkoold. Haar ketting had aangebraden in de huid.

Door de flash begeleidende drukgolf, het was weer een contusie van de interne organen – in het ergste geval, was te verwachten met een miskraam.

De Baby er niets gebeurd is

Twee dagen na het ongeluk, Wiebke Maurer weer bij bewustzijn. Ik was helemaal in de war en nam de eerste in mijn maag, zegt de jonge vrouw. Toen zag ik René, fluisterde mij met tranen in zijn ogen: ‘ik ben bij je. Nu is alles weer goed, mijn lieveling. Maak je geen Zorgen, Baby, er niets zal gebeuren.’ In de volgende dagen, hij vertelde me wat er was gebeurd. Ik kon het niet geloven.

Vooral Wiebke Maurer ‘ s invloed op de linkerkant van het lichaam: Het trommelvlies is gescheurd, gebroken sleutelbeen, Arm en been gedeeltelijk verlamd. Twee weken geleden moest je verblijf op de intensive care. Na twee weken op de na-zorg station, werd ze uitgebracht in de zorg van uw HUISARTS en uw gynaecoloog.

Mijn zwangerschap was voorbeeldig. Ik maakte dagelijks fysiotherapie en geleidelijk, de verlamming weg ging. Ik heb eigenlijk nodig hebt om een beschermengel. Sinds ik een tweede leven gekregen, heb ik vier elk jaar de dag van de blikseminslag als mijn tweede verjaardag.

Wat gebeurt er in geval van een blikseminslag in het lichaam, die schade aan de Overlevende van hen, en hoe om jezelf te beschermen, kunt u hier vinden.

Hamburg-harburg, 17. In November

Geef een reactie