Don ‘ t touch! – Gif in een duitse speelgoed?

Gift im Spielzeug
Duitsland moet aanpassen van de grenswaarden voor zware metalen in kinderspeelgoed Europese Normen. Het Europese hof van justitie heeft geoordeeld dat de duitse regels niet streng genoeg is, heeft Duitsland corrigeren van het land van de huidige limieten voor bepaalde giftige zware metalen naar de bodem. Het Europese hof van justitie heeft geoordeeld dat de duitsers een maximum van voorzieningen voor gif waarden voldoende om kinderen te beschermen tegen gevaarlijke stoffen in speelgoed.

Volgens een uitspraak van het Europese hof van justitie (gerecht) in Luxemburg, de grenswaarden van toepassing zijn in Duitsland voor giftige zware metalen zoals arseen, kwik en antimoon moet worden aangepast aan de strengere EU-richtlijnen. Het hof was van mening dat de bestaande maximale waarden voor de gevaarlijke giftige stoffen, het voorkomen van getuigen in vele delen van het spel, zou het niet beschermen van kinderen voldoende.

Verschillende methoden om de drempel te bepalen

Uitgang van de locatie voor de laatste vijf jaar van kracht, strengere Europese richtlijnen beperken van giftige zware metalen in speelgoed. Deze richtlijnen nog niet geïmplementeerd in Duitsland met betrekking tot haar eigen wet-en regelgeving.

In Duitsland is de grenswaarde voor zware metalen is dan de maximale gift bedrag dat kan worden genomen wanneer het in contact komt met het speelgoed kan worden berekend. De EU wil laten het niet zo ver, en is georiënteerd met haar grens-waarden voor een maximale gift bedrag dat kan worden ingesteld van het speelgoed.

Daarnaast is de rechter geklaagd dat, in Duitsland, uniforme grenswaarden voor metallische verontreinigingen in het speelgoed van toepassing, ongeacht de fysieke conditie die zich in het speelgoed. Wel of niet een giftig zwaar metaal bevat een vloeistof, vaste stof of stoffig in de kinderkamer collectie, is niet anders dan bij de duitse juridische situatie. Het hof van justitie in Luxemburg op gewezen dat de aggregatietoestand is een belangrijke factor in het bepalen of een kind kan absorberen giftige stoffen of niet. Duitsland heeft nu aan te passen aan het gif-grenzen, in het bijzonder voor liquid, plakkerig, droog, broos, poeder-of buigzaam materiaal, de strengere EU-richtlijnen.

De Federale regering is teleurgesteld over de uitspraak

De Federale regering in Berlijn reageerde teleurgesteld op het vonnis. Een woordvoerder zei dat het zal onderzoeken of de beslissing zeer zorgvuldig. De uitspraak is nog niet definitief. De Federale overheid kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank van eerste aanleg.

De giftige zware metalen worden gebruikt in veel verschillende Manieren in de kinderkamer. Lood en kwik zijn opgenomen in speelgoed dat werkt met batterijen. Antimoon kan worden gevonden in speelgoed gemaakt van Polyester. Vergiftiging met zware metalen leiden tot ernstige schade aan het zenuwstelsel en kan belemmeren mentale ontwikkeling.

Voor meer informatie, zie onze foto galerij van let op, giftig! In het geval van dit speelgoed moet je voorzichtig zijn.

Hamburg-harburg, 15. Mei 2014

Geef een reactie