Dilemma Morele – hoe zou jij beslissen?

Moral ist eine Entscheidung
Mensen niet handelen instinctief en moreel, maar door de beslissing van de mensen niet handelen instinctief en moreel, maar gebaseerd op een spontane beslissing. Een studie van Harvard-Professor Marc Hauser laat zien. Uit het onderzoek bleek ook dat een besluit is meer kans om te worden gezien als moreel, als niet de Doener moet niet actief ingrijpen in de Situatie.

Een Harvard-studie onder leiding van Professor Marc Hauser laat zien dat de moraal bij de mens is niet een puur instinctieve actie, maar een complexe beslissing gebaseerd. Mensen ontwikkelen, dus in hun morele beoordeling van situaties.

Hij bestudeert het gedrag van mensen in morele dilemma ‘ s. Om een dergelijk Dilemma is de vergadering van abwägbaren, morele principes. Op de voorgrond de vraag hoe een persoon vindt een morele beslissing.

Moraal: Een spontane beslissing

Professor Hauser gevonden dat morele beslissingen zijn niet het gevolg is van lange-termijn Overwegingen, maar vooral heel spontaan.

Voorbeeld vraag van de Harvard-onderzoek

Een op hol geslagen trein hurtles op een staande trein die vijf mensen zitten. U hebt de mogelijkheid om een Track switch, zodat de onbemande trein springt aan een derde trein, waarin een persoon zit. De Harvard-studie toonde aan dat 80 procent van de respondenten gezien als moreel, in de trein wordt omgeleid opslaan vijf in plaats van één Persoon. De onderwerpen, maar de keuze om een man in de voorkant van de tegemoetkomende, runaway train, om te stoppen met deze hypothetische manier, de trein en bespaar vijf mensen, voelde een grote meerderheid van de respondenten het eens met deze Optie als immoreel.

De ontwikkeling van een conceptie van moraal is ook nauw samen met het vermogen om zich in de positie van andere schoenen, de Amerikaanse psycholoog Jonathan Haidt van de New York University ‘ s Stern School of Business. Dus, elke Keer dat de morele netwerk in de hersenen van een dichter – en de beschikking over morele dilemma’ s nog moeilijker.

Actie is immoreel

De studie toonde aan dat de actieve Handeling is nogal immoreel. Als een man op te offeren, bijvoorbeeld, een enkele mensen actief zijn, om te redden van vele andere mensen, werd ervaren door de proefpersonen dan immoreel (zie info box).

Een mogelijke schade, op zijn beurt, zou het gevolg zijn van de gegeven Situatie, in ieder geval, aanvaard de man meestal als moreel, als een grotere schade voorkomen kunnen worden. Het mathematisch identiek gevolgen voor morele besluitvorming, is niet relevant.

Hamburg-harburg, 8. Mei 2014

Geef een reactie