Difterie

Difterie is een – ondertussen, in Duitsland, zeer zeldzaam – een infectieziekte die veroorzaakt wordt door bacteriën. Indien onbehandeld, kunnen ze leiden tot ernstige complicaties, die ontdekt is in een tijdige wijze, maar voor een goede behandeling. Tegen difterie, er is een effectieve vaccinatie is aanbevolen bij kinderen.

Wat is difterie?

Difterie is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door bacteriën en in de meeste gevallen, in het bijzonder van de luchtwegen zijn aangetast. Vaak zijn de bacteriën infecteren de amandelen eerst de slijmvliezen van de keel (Farynx) en de keelholte (tonsillen). In aflopende volgorde van frequentie, maar kan ook worden beïnvloed door het strottenhoofd (voice box), de slijmvliezen van de neus en de luchtpijp en de bronchiën. De term ‘difterie’ komt van het griekse woord diphthera van de huid of van het membraan, en het achtervoegsel itis voor de ontsteking. Een oudere Naam voor de ziekte is een echte Krupp was .

In Duitsland slechts één difterie-gevallen

Difterie komt wereldwijd voor, vooral in de herfst en Winter. De meeste van de ziekten die voorkomen in de gematigde klimaatzones, waar de frequentie is in de Westerse industriële landen in de afgelopen 50 jaar door middel van een effectieve vaccinatie sterk gedaald. De laatste van de grote difterie-epidemie in Duitsland was tussen 1942 en 1945 zijn hoogtepunt en het duurde tot de jaren 1960. Dus 4.302 mensen stierven in de jaren 1950 en de jaren 1960, 273 mensen, van difterie. Sinds 1984 is aangekomen in Duitsland, echter alleen voor individuele ziektegevallen in personen in het buitenland besmet met de ziekte. Het laatste geval van overlijden als gevolg van een difterie opgetreden in Duitsland in het jaar 1997.

Diphtherie ist die Ursache eine Infektion mit einem stäbchenförmigen Bakterium

In het geval van difterie, de oorzaak is een infectie met een staafvormige bacterie Corynebacterium diphtheriae. Dit is ingevuld in de meerderheid van de gevallen, de eerste van alle, de wraak slijmvliezen, en de keelholte amandelen en is een specifieke gif van de difterie-toxine, van

In andere landen, zoals, bijvoorbeeld, de landen van de russische Federatie, Afghanistan, het Indiase subcontinent, Indonesië, de Filippijnen, Haïti en sommige Afrikaanse landen, is het nog steeds het difterie-epidemie. Zo ‘ n 10.000 mensen in een difterie-epidemie stierven in de jaren 1990 in de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Huid of Wunddiphtherie is een speciale vorm van difterie

Een speciale vorm van difterie, de zogenaamde huid-of Wunddiphtherie. Wanneer je een pre-bestaande verwonding is geïnfecteerd, of huidziekte met de toevoeging van de verwekker van difterie. Het is vooral te vinden in de tropen. In de Westerse landen, met name in bepaalde risicogroepen, zoals daklozen, alcoholisten en drugs verslaafden.

Door de manier: Een difterie-en vaatziekten of een vermoeden van de ziekte van een patiënt moet een plicht van de arts in Duitsland aan de verantwoordelijke van een lokale health office (zogenaamde registratie).

Geef een reactie