Diclofenac – medicijnen met deze werkzame stof

Als de werkzame stof Diclofenac, in 1974, werd door Ciba-Geigy (nu Novartis) op de markt, er was slechts een medicijn dat had deze werkzame stof. Inmiddels zijn er verschillende fabrikanten die verkopen ook geneesmiddelen met de werkzame stof Diclofenac.

Pijn worden verlicht

Medicijnen met de werkzame stof Diclofenac worden het meest gebruikt voor pijn in de gewrichten of gewrichtsontsteking en in het bijzonder in deze gevallen wordt de drug van de juiste keuze. Vooral in het geval van gewrichtsontsteking, is het belangrijk dat de oorzaak van de pijn, de ontsteking wordt verminderd. Zelfs als de werkzame stof uit de groep van de zogenaamde niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s) vanwege de bijwerkingen weer in het nieuws, het is niettemin een actieve stoffen, die allemaal voor hetzelfde doel: Een ontsteking en verlichting van pijn en verbetering van de voeding van het kraakbeen.

Tabletten am Fließband

Het werkzame bestanddeel, Diclofenac kwam voor het eerst in 1974 door Ciba-Geigy (nu Novartis) op de markt

Medicatie met Diclofenac zijn steroïde-gratis

De werkzame stof Diclofenac behoort tot de niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s). De term non-Staten-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen dat is pijnstillende en anti-inflammatoire agent die cortisone bevatten, of – in het jargon – en steroïde-gratis. Deze scheidt je tegen de Cortisone, gebruikt als een anti-inflammatoire, zoals bij reumatoïde artritis.

De meest bekende geneesmiddelen met de werkzame stof Diclofenac

  • Diclac 25/ -50
  • DICLO-PUREN 25/ -50
  • Diclac met verlengde afgifte
  • Voltaren 25 mg/ – 50/ – 100 zetpillen
  • Voltaren Dolo Vloeistof 12.5 mg/-25mg
  • Voltaren Pijn
  • Voltaren Spray

Geef een reactie