Diabetes door Transplantatie genezen?

Chirurgen operieren einen Patienten
Een Amerikaanse diabetische kan, na een zogenaamde eilandje cel transplantatie op het injecteren van Insuline, nadat ze zich in te spuiten met 20 jaar, Insuline, wordt uitgebracht, een Amerikaan van uw Diabetes. De praktijk Vita legt de nieuwe methode van behandeling.

Voor meer dan twee decennia, in het bijzonder van de bloedglucose waarden, insuline-injecties, en het dieet van de tafels, het dagelijkse leven van Wendy de Pauw. Dit is nu: Sinds een cel transplantatie op 18. Augustus heeft de 43-injecteren Jaar geen Insuline en je kunt eten wat je wilt.

Wat gebeurt er in type 1 Diabetes?

Bij gezonde mensen, de alvleesklier produceert Insuline – dit hormoon is verantwoordelijk voor het regelen van de bloedsuikerspiegel. De Insuline-receptor-bindt aan het oppervlak van de cellen van het lichaam, en zorgt ervoor dat je de suiker uit het bloed worden gefilterd en worden gebruikt als brandstof op te slaan – dus het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stijgt nooit te hoog.

Bij mensen met Diabetes type 1 de alvleesklier produceert geen Insuline. De oorzaak is een storing van het immuunsysteem is meestal Het lichaamseigen afweersysteem valt de cellen van de alvleesklier voor de productie van Insuline is verantwoordelijk. Diabetici moeten houden over voortdurende uw niveaus van de bloedsuiker en zelfs Insuline-injecties te reguleren hem.

Dus het eilandje cel transplantatie werk

De procedure, met Wendy de Pauw van Diabetes, werd bevrijd, genaamd eilandje cel transplantatie. Delen van de alvleesklier, de zogenaamde eilandjes van Langerhans worden geïmplanteerd, van een donor in het lichaam van een type 1 diabetes. In het geval van de eilandjes van Langerhans zijn verzamelingen van 1.000 tot 2.000 cellen. De alvleesklier van een volwassene bevat ongeveer een Miljoen van dergelijke Zella. Samen zijn zij voor de regulering van de bloedsuikerspiegel in rekening te brengen.

Hoewel sommige media spreken van een wereldprimeur procedures uitgevoerd met Transplantatie van een dergelijke eilandjes van Langerhans bestaat al geruime tijd als een experimentele therapie in de jaren 1990, werd met succes uitgevoerd voor de eerste keer bij diabetici. Maar tot nu toe was de patiënt na een dergelijke operatie voor een periode van maximaal vijf jaar mogelijk, zonder zelf-geïnjecteerde Insuline. Daarna is het effect van de transplantatie was het commentaar op het eilandje cellen en het bloed suiker moest worden extern is geregeld. Practitioner onderzoek is daarom een continue verbetering van processen ter verbetering van het succes van het eilandje cel transplantatie.

Zo ver, het eiland van geïmplanteerde cellen in het bloed vasculaire systeem van de lever. Wendy de Pauw is de eerste patiënt in de arts, een nieuwe methode getest, in Plaats van in de lever, het eiland is geplaatst in de cellen in de Buikvliesplooi majus, de darm lichtnet. De artsen in het Diabetes Research Institute (DRI) in Miami, die leidde de interventie, suggereren dat het eiland te kunnen overleven cellen in de darm netspanning vanwege de goede bloedsomloop is langer dan in de lever die nog niet eerder resulteren in laboratorium experimenten en dierproeven.

Wat zijn de bijwerkingen van het eilandje cellen in therapie?

De in de tijd beperkte werkzaamheid van islet cell transplantation, de activiteit van het lichaam het eigen immuunsysteem, dat de patiënt moet na de procedure worden de zogenaamde immunosuppressieve agentia. Dit voorkomt dat het lichaam de getransplanteerde mening opgemaakte cellen als een vreemd lichaam en gevechten. Echter, de inname van immunosuppressieve middelen is niet zonder risico want het maakt patiënten vatbaarder voor infecties en bepaalde vormen van kanker.

Daarom is het eilandje cel transplantatie is uitgevoerd, voornamelijk bij patiënten die een risico lopen door de Vorm of de ernst van uw Diabetes. Dit geldt ook voor Wendy de Pauw: u heeft geleden vaak in gevaarlijke hypoglykemie, die niet wordt opgemerkt. Een dergelijke lage bloedsuikerspiegel, kan optreden bij mensen met diabetes als gevolg van een Overdosis Insuline of als de patiënten hebben niet gegeten. In het ergste geval kan leiden tot levensbedreigende shock.

Is Wendy de Pauw genezen nu?

Om te spreken met Wendy de Pauw van de eerste genezen type-1-diabetes’, is zeker voorbarig. Omdat in de voorkant van haar was al in honderden andere patiënten, eilandje cel transplantatie – en velen van hen woonden al jaren zonder Insuline-injecties. Als Wendy Pauwen transplantatie is eenmaal per maand, niemand kan zeggen of ga je langer zonder externe Insuline, zoals bij deze patiënt. De VS echter risico ‘ s, en wilt testen hun nieuwe methode op andere patiënten en verder te ontwikkelen. Hun doel: Een volledige genezing van type 1 Diabetes zonder de noodzaak van inname van de immunosuppressieve agentia. Zo ver, Wendy de Pauw is vrij van bijwerkingen en is tevreden: Het idee dat ik kan gaan slapen en niet bang zijn om mijn bloedsuiker wastafels, als een gewicht, dat van mij af.

Hamburg-harburg, 14. September

Geef een reactie