Deze App detecteert autisme bij kinderen

Mutter und Sohn bei der Benutzung eines Tablets
De App Spelen.De zorg voor het identificeren van autisme bij kinderen.Een nieuwe Tablet-spel is om te realiseren, door de manier, als een kind lijdt aan autisme.

Zelfs als velen geloven dat door Hollywood-films als Rain Man en Mercury Puzzel, te herkennen aan de symptomen van autisme onmiddellijk, laat de ontwikkeling van de aandoening, vooral bij kinderen, is niet altijd op het eerste gezicht. In plaats daarvan ellenlange psychologische en neurologische Tests zijn vaak nodig om uit te vinden of het kind echt last heeft van de zogenaamde autisme spectrum stoornis of een vertraging in de ontwikkeling, de reden voor gedragsproblemen. Deze afwijkingen zijn over het algemeen in verband met een verstoorde sociale interactie met collega ‘ s en familie, maar ook de stereotypen van gedrag, processen, het vermijden van contact met de ogen en de dwangmatige routine van het Dagelijkse leven. Echter, deze symptomen zijn niet altijd verzameld, en individuele gedrags-problemen moet niet altijd geassocieerd worden met een ontwikkelingsstoornis.

Motor patroon als een Marker voor autisme

Een team van onderzoekers uit Polen en Schotland heeft nu een Tablet spel voor kinderen om te voorspellen of het kind lijdt aan een Vorm van autisme. Reeds bestaande games voor de IPad zijn aangepast en autisme-Test omgezet. In het tijdschrift Wetenschappelijk Rapport gepubliceerd onderzoek, de wetenschappers schrijven dat ze hebben gekozen als indicator van een ontwikkelingsstoornis, een gestoorde motorische vaardigheden. Dit is ongebruikelijk, als voor de voorgaande Tests op een autisme stoornis meestal psychosociale componenten zullen worden geëvalueerd. De onderzoekers verklaren hun methode van meting van die nieuwe onderzoek suggereert dat stoornissen in de evaluatie en classificatie van motorische vaardigheden, het stellen van een diagnose van autisme te rechtvaardigen creëren van nieuwe mogelijkheden in de vroege detectie van de stoornis door middel van Computer analyse.

Snel, leuk en kind-vriendelijke

In samenwerking met het Start-Up bedrijf Harimata de Tablet toen was het-spel ‘ te Spelen.De zorg ontwikkeld door middel van play-query ‘ s op te sporen motorische vaardigheden autisme. Ons doel was het ontwikkelen van een Test die is snel, leuk en kindvriendelijk, legt Anna Anzulewicz, research Director bij Harimata. iPad-games leek perfect te zijn, zijn de apparaten toestaan met sterke Sensoren uitgerust die ons de dynamiek, terwijl het kind speelt, om nauwkeurig diagram.

Interactieve eekhoorn en fruit leiden tot een diagnose

Als games de reeds bestaande tablet geselecteerde games Delen en Creativiteit. In de eerste game, interactieve fruit en tappen zal worden gehalveerd is geselecteerd, en op verschillende platen verdeeld. Een speciale nauwkeurigheid van het touch-gevoelige scherm is vereist. In het spel, Creativiteit moet geselecteerd worden in de template van een vorm, zoals een eekhoorn, door te tikken en te schilderen. Zowel het testen van games te gebruiken als het Meten van de Parameter, de druk die uitgeoefend wordt op het Scherm, de snelheid en de nauwkeurigheid in de selectie van de objecten. Vervolgens zijn de gegevens verzameld door een lerend algoritme te worden geëvalueerd. Er zijn geen sociale, emotionele of cognitieve aspecten van het spel, die we zullen gebruiken voor de identificatie van autisme, zegt Jonathan Delafield-Kont, auteur van de studie. Als het sleutel-identificatiesymbool, kozen we voor de manier waarop kinderen met autisme bewegen hun handen, terwijl zij de uitvoering in de loop van het spel, de iPad-Display antippten, geveegd en Gebaren.

93% hit rate

In de studie, de onderzoekers hebben het spel getest op 82 kinderen in wie 37 al een diagnose van autisme. De App is erkend op basis van de motorische Patronen spelen van de kinderen met een 93-procent van de hit rate voor kinderen met autisme. Dit is een belangrijke doorbraak in de vroege opsporing van autisme, schattingen Delafield-Kont. Dit nieuwe onderzoek laat ons een goedkope, snelle en leuke Optie om te testen van kinderen met autisme. We moeten echter nog steeds verkennen van de App om te controleren of onze resultaten en de beperkingen van het spel te verkennen.

Belangstellenden kunnen bekijken op de website van de Start-Ups Harimata informatie aan het spel. Een Versie van het spel is ook beschikbaar als Download voor iOS-Tablets beschikbaar als Download.

Hamburg-harburg, 02. September

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie