Dexpanthenol – de 10 meest gestelde vragen

Panthenol is bij velen bekend als een onderdeel van een Wond en helende zalf. Maar wat is Panthenol? De werkzame stof is iets anders dan Panthenol? En Dexpanthenol mag alleen worden gebruikt voor wonden?

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over het actieve ingrediënt Dexpanthenol.

Wat is het verschil tussen Panthenol en Panthenol?

Tussen Panthenol en Panthenol is er geen verschil. Het is één en dezelfde werkzame stof. Dexpanthenol of Panthenol wordt ook wel aangeduid als de huid vitamine en is een onderdeel van vele Zalfjes, neussprays of oogdruppels.

Der Wirkstoff Dexpanthenol ist als Salbe oder Creme besonders gut auf trockende und juckende Hautstellen aufzutragen

De werkzame stof Dexpanthenol is toegepast als een zalf of crème, vooral goed op een droge en jeukende huid

Wat is Panthenol?

Het actieve ingrediënt Panthenol stimuleert de genezing van de wond, stimuleert de celvernieuwing en voedt de droge huid met vocht.

Dexpanthenol, ook wel bekend als Panthenol of zelfs Provitamine B5 genoemd wordt, is het zuur in de cellen in de zogenaamde Pantotheenzuur, Vitamine B5 bekend te worden omgezet. Als een resultaat, de huid kan binden, meer water. De droge huid wordt gevoed met vocht. Door de conversie van Dexpanthenol in Pantotheenzuur stimuleert cel vernieuwing van beschadigd weefsel en de ontsteking is verbeterd, aangezien het zuur is ook een anti-inflammatoire.

Is Dexpanthenol hetzelfde als hydrocortison?

Nee, de twee actieve ingrediënten zijn niet hetzelfde, ook al hebben ze een gemeenschappelijk kenmerk: de anti-inflammatoire werking. Vaak zijn deze twee stoffen bij elkaar worden gezet, maar in zalven of crèmes, omdat Panthenol heeft een kalmerend eigenschap dat maakt het gebruik van zalven met hydrocortison een aangename en hydrateert de huid. Terwijl Dexpanthenol kan ook gebruikt worden op de slijmvliezen moet worden toegepast, moet worden afgeweken in het geval van hydrocortison.

Kan worden gespoten Dexpanthenol als een nasale spray op wonden, als er geen zalf is beschikbaar?

Theoretisch kan een neusspray kan de werkzame stof Dexpanthenol op de wond gespoten, als er geen zalf beschikbaar moeten zijn. Echter, een zalf moet altijd de voorkeur, omdat het meestal bevat naast de werkzame stof gewoon andere voedende ingrediënten, die zijn ontworpen voor de helende werking op de huid. Bovendien, de wond moet worden al gesloten, dus de nieuwe weefsel vorming moeten beginnen.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: De werkzame stof Dexpanthenol mag niet rechtstreeks worden toegepast op vers gesneden wonden.

Natuurlijk, neus-sprays zijn bedoeld voor de neus, en niet te worden Toegepast op de huid. Maar eigenlijk is er niets zou gebeuren, want de neusspray is bedoeld om de slijmvliezen, dus in een zeer kwetsbaar gebied, gebruikt om te genezen.

Kan Dexpanthenol helpen met eczeem?

Helaas, het is ook Dexpanthenol geen eczeem te verwachten genezing. Maar het medicijn kan helpen bij het verlichten van eczeem symptomen zoals de vervelende jeuk, althans enigszins, door de huid wordt gevoed door de werkzame stof met vocht en celvernieuwing wordt versneld. Bovendien, kleine ontstekingen, die kan leiden tot Krabben van de huid kan worden bestreden.

Je kunt toepassen Dexpanthenol rechtstreeks op een cut?

U moet gelden geen Dexpanthenol rechtstreeks op een – misschien zelfs het bloeden snij wond. Op een gesneden verse wond, alleen een band-steun behoort tot – nadat deze eerder was gereinigd en gedesinfecteerd. Dexpanthenol kan gedaan worden later, als een korst heeft ontwikkeld, de wond zal rond of iets toegepast op de korst, zodat de huid vochtig blijft en niet opnieuw open. Daarnaast is de zalf en bestreek de wonde met een beschermende film. Als een resultaat, het weefsel heeft een Kans om te regenereren in een duurzame wijze. In sommige gevallen, zelfs littekens kunnen worden voorkomen.

Dexpanthenol helpt ook met droog haar?

Vaak haren en ook de hoofdhuid, met name op oudere leeftijd, altijd droog. Hier zijn speciale Shampoos die gemengd zijn met Dexpanthenol of Panthenol helpen. De zorg werkzame stof behoudt vocht in uw haar en is ook een anti-inflammatoire. Shampoos met deze werkzame stof zijn een traktatie voor iedereen die last heeft van droge en jeukende hoofdhuid. Vaak treft vooral vrouwen na de menopauze.

Kan Dexpanthenol worden alleen gebruikt voor wonden?

Trockene Haut durch Neurodermitis

Preparaten met Dexpanthenol kan ook worden gebruikt door eczeem patiënten, als de werkzame stof kan verlichten de vervelende jeuk

Nee, helemaal niet. Dexpanthenol is een rijke en voedende actieve bestanddeel dat kan worden gebruikt elke dag, zoals na de douche. Waarschijnlijk een body lotion met de werkzame stof zelfs een betere keuze dan veel andere bodylotions omdat lotions met Panthenol om je meestal zonder additieven of bewaarmiddelen en hebben dus geen allergieën of intoleranties.

Door Dexpanthenol de zomers kleurtje langer?

Eigenlijk moet je, om je huid te beschermen en natuurlijk huidkanker te voorkomen, vermijd direct zonlicht baden. Zelfs in de schaduw, en met een juiste beschermingsfactor, het is bruin. Het duurt een beetje langer, maar veel gezonder.

De zomers kleurtje is niet te wijten is aan de drug zelf, maar door het leveren van de huid met vocht. En sinds Panthenol stimuleert de cel vernieuwing om kleine verwondingen en een lichte zonnebrand is ook één van een Lotion met Dexpanthenol is een goede Optie voor de volgende vakantie. De huid is gehydrateerd elke dag met Dexpanthenol, niet droog en niet peel zo snel. Het prettige gevolg: De zomer tan een beetje langer.

Kan worden gebruikt in het verleden Dexpanthenol voorbereidingen?

Op het verdere gebruik van Dexpanthenol voorbereidingen na de vervaldatum moet worden vermeden. In de productie van een aantal producten met dit werkzame bestanddeel is van stoffen door een betere compatibiliteit op de levering van het conserveermiddel, d.w.z. stoffen die, bijvoorbeeld, de zalf is duurzaam. Hier kan zich na verloop van tijd bacteriën. Wordt nu bijvoorbeeld gebruikt worden voor het oog van de zalf met de werkzame stof na de vervaldatum, is er een grote kans dat de bacteriën in het oog en ontsteking. Ik adviseer daarom, zelfs na het verstrijken van de houdbaarheid van preparaten die de werkzame stof Dexpanthenol. Dit geldt vooral van preparaten die bestemd zijn voor gebruik op de slijmvliezen.

Geef een reactie