De zwangerschap test met je Smartphone

Schwanger oder nicht – das Smartphone könnte bald Antwort geben
Zwanger of niet, de Smartphone kunnen binnenkort beantwoorden iedereen draagt rond snel, niet alleen een Supercomputer, maar ook een high-performance laboratorium in de zak? Wetenschappers zeggen: Ja!

Onderzoekers aan de Universiteit van Hannover hebben een nieuwe methode ontwikkeld, met de hulp van de LED flitser en de camera van een smartphone vloeistoffen, zoals in een laboratorium kan worden onderzocht.

De structuur van de stof is gevangen

Het wordt uitgevoerd met de hulp van een vezel optische die kabel het licht van de Smartphone-flash in een kleine collectie container. Er is in het hart van de nieuwe uitvinding: Een zogenaamde SPR Sensor ligt. Dit kan absorberen tot in de kleinste Details, zoals het licht breekt in de stof. Het meest waarschijnlijk is dit te vergelijken met een zeer nauwkeurige foto van de stof. Dit maakt gedetailleerde uitspraken over de eigenschappen kunnen voldoen – indien de Informatie verder verwerkt kan worden.

Op dit punt, de camera van de smartphone in het spel komt. Een verdere glasvezel kabel stuurt de informatie van de SPR-sensor van de container. Dus de afbeelding van de stof wordt in de Binnenkant van het apparaat en kan er een App voor verdere verwerking. In het geval van de zwangerschap test is een programma dat je kunt vinden, bijvoorbeeld specifiek voor het hormoon hCG, die aangeeft dat ook in het geval van de huidige gemeenschappelijke Tests van de zwangerschap.

Laboratorium voor de pocket

De gebieden van de toepassing van de nieuwe uitvinding, zijn ongelooflijk breed: Met slechts een druppel bloed, kon je test jezelf op met een besmettelijke ziekte en er onmiddellijk een resultaat – niet alleen na een paar dagen, zoals nog vaak het geval is.

De uitvinding is een onderdeel van een trend in de chemische aangeduid als lab-on-a-chip, dus over de lab op een Chip. Het is de digitalisering van onze wereld, is het nu de chemische laboratoria. Wetenschappers van het prestigieuze Max-Planck-Gesellschaft profeteren dat in de komende jaren, alle laboratorium-Complex de grootte van een Chip-kaart te krimpen.

Hamburg-harburg, 9. Juli

Geef een reactie