De ziekte van Alzheimer en kanker: het poetsen van uw tanden kan uw leven redden

Mangelnde Mundhygiene verursacht Krankheiten
Die verwaarloosd zijn mondhygiëne, riskeert niet alleen zijn tanden, maar kan ook leven die iedereen kent: Wie niet hun tanden te poetsen, voor tandbederf, ontstoken tandvlees of een slechte adem. De minste zijn zich ervan bewust dat een slechte mondhygiëne kan leiden tot ernstige ziekten. De praktijk Vita heeft verricht verschillende onderzoeken en een aantal van de goede redenen gevonden om regelmatig reinigen van de tanden.

Een eerste studie van de Universiteit van New York onderzocht tegen deze Achtergrond, de verbinding van de mondhygiëne en het risico voor de ziekte van Alzheimer. Over een periode van 20 jaar, hadden de onderzoekers gecontroleerd op hun onderdanen. In het eind, zij vonden dat mensen die last hebben van Paratontose (tandvlees ontsteking), een negen keer meer risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

Een andere studie door de Universiteit van Central Lancashire in het verenigd koninkrijk bleek dat in de hersenen van Alzheimer patiënten, een specifieke bacteriën (Porphyromonas gingivalis), de normaal – timer- met tandvlees bijbehorende ontsteking. Eigenlijk kan verlaten, volgens de onderzoekers, deze bacteriën in de mondholte en in de hersenen te dwalen, waar ze worden beschouwd als een factor voor de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer symptomen.

Alvleesklierkanker met de tandenborstel te voorkomen

Een team van onderzoekers van de Harvard School of Public Health in Boston vinden sterke aanwijzingen voor een verband tussen tandvleesontsteking en alvleesklierkanker.

Samengevat werden geëvalueerd voor de studie sinds 1986 gegevens van 51.000 vrijwilligers. Dit toonde aan dat mensen met Paratontose had 64 procent verhoogd risico op alvleesklierkanker. Als de reden is dat de onderzoekers wel een bacteriële samenstelling in de mond, die wordt veroorzaakt door de ontsteking van het tandvlees (de zogenaamde Nitosamine), het maag-en scheikunde in het maag-darmkanaal te verstoren en kanker veroorzaakt.

Hart-en vaatziekten te wijten aan een gebrek aan hygiëne

Onderzoekers aan de Universiteit van Bristol in het verenigd koninkrijk toonde in een studie dat het bloeden tandvlees, te wijten aan een gebrek aan hygiëne, verhogen het risico op fatale hart-en vaatziekten.

Dienovereenkomstig, ruimte bacteriën, te wijten aan bloeden in de mond in de bloedbaan, klonteren er, laat het Bloed, waardoor bloedstolsels, die leiden tot epileptische aanvallen, op zijn beurt, het hart en beroerte kan het gevolg zijn. De mond is waarschijnlijk de smerigste plek in het menselijk lichaam, legt Professor Steve Kerrigan van het Koninklijk College van Chirurgen in Wales. Een totaal van 700 verschillende soorten bacteriën in de mond.

Artsen raden twee keer per dag voor ten minste twee minuten voor het reinigen van de tanden, het verminderen van het risico van cariës evenals tand bloeden vlees en om het risico van gevaarlijke ziekten.

Hamburg-harburg, 13. Oktober 2014

Geef een reactie