De vaccinatie is nu tegen longkanker?

Ärztin prüft Aufnahme der Lunge
Zo ver zijn, kunnen Artsen doen het relatief weinig in het geval van terminale longkanker – een nieuwe drug zou kunnen veranderen sommige van de berichten in de media, die momenteel op een vaccin tegen longkanker, Cimavax. Maar wat is het over het vermeende wondermiddel? De praktijk Vita legt.

Wat is Cimavax?

Cimavax is ontwikkeld in Cuba voor de behandeling van kanker van de longen in de vorm van de zogenaamde non-small-cell lung carcinoma. Deze groep omvat ongeveer twee derde van alle gevallen van longkanker.

Het doel van de drug is een specifiek Eiwit dat regelt de groei van de cellen: Epidermal growth factor (EGF). In het geval van een aantal vormen van kanker het lichaam produceert te veel EFG, die leidt tot een ongecontroleerde celgroei. Ook in het geval van longkanker, dit is niet het geval. Cimavax stimuleert het immuunsysteem, zodat het erkent de EFG en selectief bindt. De kanker groeit langzaam. Het proces is een normale vaccinatie is vergelijkbaar.

Hoe is het onderzoek plaats?

Enkele kleine studies tonen veelbelovende resultaten: in 2008, 80 longkanker patiënten werden behandeld met chemotherapie in combinatie met het medicijn. Ze woonden in een gemiddelde van vier tot zes maanden langer, en symptomen zoals hoesten of kortademigheid werden steeds zwakker. Ook positieve bijwerkingen, zoals koorts of Misselijkheid waren nog steeds aanwezig, maar relatief mild

Het Effect is nog niet bewezen definitief

Maar, als Cimavax toont onder real-world omstandigheden effect nog te bezien. Ten eerste, een zogenaamde Fase-3-studie kan bewijzen dit. Deze wordt uitgevoerd in Cuba. Ook in de Verenigde Staten voor het jaar 2016, de eerste studies zijn gepland. In Duitsland, er is geen medicijn en toch – of dit in de toekomst zal veranderen, hangt af van de resultaten van de studies.

Hamburg-harburg, 15. Mei

Geef een reactie