De Switch – het einde van polio?

Schluckimpfung in Pakistan
In Pakistan, Polio is nog steeds wijdverspreid. Eerder, artsen geprobeerd om te stoppen met de verspreiding van de ziekte door een slok van vaccinatie – nu het land verhuist naar een nieuw vaccin dat ingespoten met een ongekende wereldwijde actie die gepland is door de jaren heen: In 155 landen, artsen overschakelen naar een nieuwe Polio-vaccin. Hun doel is de wereldwijde uitroeiing van het Virus. Hoe organiseren van een dergelijk groot project?

Afgelopen zondag, een unieke campagne werd gelanceerd, en sinds die dag, de medische professionals in 155 landen worden genoemd in het vorige orale vaccinatie tegen Polio tegen een nieuw vaccin te vervangen. De organisatoren van de grote actie in de naam van de Schakel.

Terwijl Polio in Europa al jaren dacht te zijn uitgeroeid (met uitzondering van de individuele gevallen in de Oekraïne tot 2015), er zijn andere regio ‘ s waar de ziekte nog steeds een ernstig Probleem. Als endemisch in Afghanistan en Pakistan als gebieden die risico lopen, onder andere, Kameroen, Nigeria, Irak en Somalië zijn ook van toepassing. De bescherming van de bevolking van deze regio ‘ s is het doel van De Schakel.

Wat was het Probleem met de vorige vaccinatie?

60 jaar geleden ontwikkelde het polio-vaccin beschermt tegen de drie virale strengen van Polio Virus – type 2 Virus wordt nu beschouwd als uitgeroeid. Het is een zogenaamd levend vaccin, wat betekent dat het bevat zeer kleine hoeveelheden van verzwakte, levende ziekteverwekker van het Polio Virus. Levende vaccins hebben het nadeel dat ze de oorzaak in de zeldzame gevallen van klachten, vergelijkbaar met de werkelijke ziekte. In het geval van Polio, artsen spreken van een zogenaamde vaccine-associated paralytic Poliomyelitis, die kan leiden tot verlamming. Deze gevallen zijn zeer zeldzaam – in de afgelopen tien jaar, het ging om 5 miljoen verlamd door Polio, en alleen 725 verlamming als gevolg van het vaccin. En toch zijn de meeste van hen zou zijn vermeden, zeggen de deskundigen. Omdat 90 procent, je moet veroorzaakt zijn door het type 2 van het Virus in het vaccin – dus het deel van het Virus, en tegen het eigenlijk niet worden ingeënt.

Levende vaccins ook nog het nadeel dat zij kunnen verhogen in gebieden met slechte hygiënische omstandigheden, het risico van een uitbraak. Omdat na de vaccinatie, het Virus vermenigvuldigt zich in de darmen van de Gevaccineerde personen voor een korte periode van tijd – deze periode van tijd het lichaam gebruikt om antilichamen en immuniteit op te bouwen. Tijdens dit proces worden de uitwerpselen van de Gevaccineerde om het Virus bevatten niet voldoende hygiënische sanitaire voorzieningen, het kan zich verspreiden in de directe omgeving.

Een verdere tekortkoming van de conventionele vaccins: Want het wordt toegediend als een oraal vaccin, dat hij niet in het geval van diarree vaak effectief. In sommige landen, de frequente vertegenwoordigt het Voorkomen van diarree bij kleine kinderen is een groot Probleem in de beheersing van Polio.

Wat is het verschil tussen de nieuwe van de vorige vaccinatie?

De nieuwe Polio-vaccinatie met een Geïnactiveerd vaccin dat wordt toegediend als een injectie. Hij beschermt alleen tegen virus type 1 en 3. Het vaccin is veilig en nagenoeg vrij van bijwerkingen. In Duitsland, kinderen worden ingeënt sinds 1998, alleen met het nieuwe vaccin.

Hoe is georganiseerd De Schakelaar?

Het vaccin uitwisseling wordt georganiseerd door het Initiatief de Wereldwijde Uitroeiing van Polio Initiatief (wereldwijde Uitroeiing van Polio-Initiatief). De wereld gezondheid organisatie (WHO), UNICEF en de AMERIKAANSE Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en Rotary International (de overkoepelende organisatie van Rotary Clubs) zijn ook betrokken. Het gestelde doel van het Initiatief is de wereldwijde uitroeiing van Polio. Om dit doel te bereiken, 20 miljoen Vrijwilligers in 200 landen over de hele wereld – ongeveer 10 miljard dollar geïnvesteerd.

Waarom moet je om te schakelen van alle landen op hetzelfde moment ?

Sinds het huidige vaccin bevat levend virus van het type-2 Polio-en dat kan via de uitwerpselen in de omgeving, er is het risico van de verspreiding van dit Virus strand, zolang het vaccin wordt gebruikt. Het nieuwe vaccin biedt geen bescherming tegen dit type van het virus – een vertraagde Impftoff-uitwisseling in verschillende landen vormt een kwestie van het risico op type 2 van Poliovirus, bijvoorbeeld in de buurlanden, ingevoerd, en er zijn grote uitbraken. Daarom is het belangrijk dat de verandering in de betrokken landen wordt uitgevoerd op hetzelfde moment.

Wat zijn de risico ‘ s van de uitwisseling is beladen?

Zelfs als De Schakel is gedaan in de 155 landen bijna op hetzelfde moment, blijft toch een residuele risico van hernieuwde uitbraak van het type 2 virus. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen, wanneer de individuele gezondheidszorg gebruik, in weerwil van een verbod van de resterende voorraden van de oude vaccin – virus strand kon krijgen in het verkeer, en kinderen, verspreid, het nieuwe vaccin behandeld en dus niet type-2 en Polio) worden beschermd.

Deze mogelijkheid rekening gehouden met de organisatoren, en bereid zijn, bijvoorbeeld met het aanbieden van een speciaal vaccin dat beschermt tegen dit type van het Virus.

Hamburg-harburg, 19

Geef een reactie