De Resveratrol geheim: het Is rode wijn gezond is of niet?

Ist Rotwein nicht gesund?
Rode wijn in kleine hoeveelheden (1-2 glazen per dag) heeft een gezondheidsbevorderende effect, dat bevestigt een recente studie. Rode wijn voor de Kerst diner smaakt goed en liften van de feestelijke stemming, maar is het ook gezond? Deze vraag is in het veld van de geneeskunde heeft lange tijd zeer omstreden. Nu hebben onderzoekers een belangrijke stap voorwaarts.

Resveratrol is een plantaardige stof die de Plant beschermt tegen letsel en schimmelinfectie. Het is opgenomen in hoge concentratie in rode wijn, zodat het drankje wordt gezegd dat het een gezondheid bevorderend effect. Sommige artsen twijfelen, maar vooral omdat niemand kon uitleggen hoe Resveratrol werkt echt.

In de Amerikaanse onderzoekers hebben nu een beslissende vooruitgang. In een recente studie, onthullen ze de exacte mechanismen van actie door die Resveratrol beschermt tegen kanker, Diabetes, en hart-en vaatziekten.

Toevallige ontdekking met mogelijk verstrekkende gevolgen

De nieuwe bevindingen zijn gebaseerd op een toevallige ontdekking. Wetenschappers van het Scripps Research Institute in Californië, die in dienst is van eiwitten in menselijke cellen. De taak van deze eiwitten is om de controle van het Functioneren van de cel, bijvoorbeeld door het inschakelen van haar te verplaatsen van de ene plaats naar de andere. Voor als de eiwitten interactie met partner eiwitten die een soortgelijke 3D-structuur.

De onderzoekers opgevallen dat een specifiek enzym, de zogenaamde Tyrosyl-tRNA Synthetase, een gelijksoortige 3D-structuur, zoals Resveratrol. In de meer gedetailleerde onderzoek, vonden ze dat Resveratrol de interactie met de Tyrosyl-tRNA-Synthetase. Dit is een kritieke factor in de vraag of Resveratrol het ontwikkelen van een gezondheidsbevorderende effect of niet.

Interactie met moleculen

Na deze ontdekking, de wetenschappers bestudeerden de interactie van Resveratrol met andere moleculen die regelen hoe een cel reageert op stress, en onder andere de beheersing van de groei van de tumor en Glucose zijn betrokken. In een muizen studie, de onderzoekers waren in staat om te bewijzen dat Resveratrol stimuleert het de productie van drie van deze moleculen. Dit zou kunnen verklaren waarom rode wijn, zoals in vorige studies, het kan het risico van de kanker, en druiven, die bevatten veel Resveratrol, in patiënten met diabetes is de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Naast de wetenschappers willen bevestigen hun resultaten in Tests op mensen. Hun hoop is dat de partner-eiwit van Resveratrol, Tyrosyl-tRNA-Synthetase, in de therapie, te integreren en om de plant materiaal meer effectief.

Eerdere studies hebben aangetoond dat een matige consumptie van rode Wijn verlaagt de kans op een hartaanval. Experts wijn adviseren een dagelijkse consumptie van 1-2 glazen van deze hoeveelheid mag niet overschreden worden. Meer heerlijke Resveratrol-leveranciers – zonder alcohol – kan hier gevonden worden.

Hamburg-harburg, 26. December 2014

Geef een reactie