De PSA-Test en prostaatkanker: Hoe gevaarlijk is deze studie?

Over een aantal onderwerpen, is omstreden in de medische wereld zo ernstig als de zin of onzin van Screening. Deskundigen hebben kritiek op een van de belangrijkste onderzoeken van de PSA-Test om prostaatkanker op te sporen. Je had gelijk, misschien hebben we te doen met één van de grootste en meest fatale vergissingen van de moderne geneeskunde.

Het is een onderwerp dat veel deskundigen zijn op kansen: Moeten mannen een PSA-Test voor de vroege opsporing van prostaatkanker (zie Infobox) of het beter worden.

De PSA-Test

Voor de vroege opsporing van prostaatkanker, moet u twee druppels bloed uit de vingertop of oorlel. De Test (ongeveer 30 Euro), maar is omstreden, omdat een hogere waarde kan ook andere, onschuldige oorzaken. Deskundigen noemen dit een fout-positieve bevinding. Dit betekent dat de waarde zeer hoog is, zonder dat de kanker. Dus, bijvoorbeeld, een ontsteking van de prostaat, Geslacht of Sport op de vorige dag van het examen die druk op de waarde in de hoogte.

Van de kamp zegt: zeker! en wijst naar studies, zoals de European Randomized Study of Screening for Prostate Cancer (ERSPC). Ze was in staat om te laten zien dat vroege detectie redt levens. Volgens de resultaten van de Screening voorkomt dat elke vijfde geval van overlijden als gevolg van prostaatkanker, ten minste in de leeftijdsgroep van 55 – tot en met 66 Jaar oud. Een ernstige ziekte kan ook voorkomen worden.

Echter, de prijs die veel van de gezonde mannen studeerde een paar keer, en zelfs chirurgie. Het ontkennen ook de supporters. Het onnodig Behandeld die lijden onder de effecten van de therapie en de bijwerkingen kunnen heftig! Het is impotentie, incontinentie, ernstige pijn of infecties.

PSA-Tests zijn nutteloos?

Precies deze onnodige behandelingen te leiden van de tegenstanders van de Screenings als een Argument tegen de maatregel. Zij zijn van mening dat dit lijden is zonder betekenis. En: Het is niet bewezen dat vroege detectie slaat leven.

In feite, zijn er een aantal grote studies komen tot de conclusie dat de Screening gedetecteerd meer gevallen van kanker, maar niet sterfte verminderde. Ziek niet geprofiteerd zo Gezond en nog steeds last. Er is een gevoel van losse maatregel.

Vaak zijn de tegenstanders verwijzen naar twee belangrijke onderzoeken: Een overzicht van het werk van de gerenommeerde Cochrane Collaboration en in 2009 gepubliceerd onderzoek, Prostaat -, Long -, Dikkedarm-en Ovarian Cancer Screening Trial (PLCO). De laatste is nu kritiek.

De meest belangrijke studie van de PSA-tegenstander verkeerd is?

Twee AMERIKAANSE wetenschappers hebben onderzocht de PLCO nu in meer detail en suggereren dat het een ernstige methodologische fout. Niet alleen de mannen in de Screening groep moet hebben gemaakt van een PSA-Test, maar ook die van de controlegroep, hoewel zij had gewaarschuwd tegen het uitdrukkelijk. Als dit waar is, zou het niet verwonderlijk dat de studie zou kunnen detecteren geen verschil tussen de twee groepen. Beide hebben geprofiteerd van de Tests.

Het Probleem is dat in De studie is met name aangekondigd in de verenigde staten, een belangrijke verschuiving in het denken. Een panel van deskundigen herziening van de richtsnoeren en geadviseerd omdat van de PSA-Test. Het overzicht van het werk van de Cochrane Collaboration is gebaseerd op de resultaten van de PLCO studie. Moet bevestigen nu de beschuldigingen, dan is de belangrijkste argumenten van de Screening tegenstander zou kunnen vallen. Miljoenen mannen hebben geweigerd te worden verkeerd op een effectieve behandeling. Duizenden zijn gestorven onnodig.

Ein PSA-Test

De PSA-Test, de hoeveelheid van een bepaald eiwit in het bloed wordt gemeten. De waarde wordt verhoogd, kan dit duiden op een vorm van kanker

Jana Hinneburg van de Harding Centrum voor Risico Geletterdheid in Berlijn, van mening dat de kritiek van de PLCO studie, echter, is eenzijdig. De ERSPC Proces zou moeten worden getest op dezelfde manier. In het Algemeen, zie je de kern verklaring van de Cochrane Review niet in gevaar: De stelling dat 7 van elke 1.000 mannen met of zonder vroegtijdige herkenning van sterven voor over 10 jaar prostaatkanker, is op basis van 5 studies met een totaal van meer dan 300.000 deelnemers. Een re-evaluatie van de PLCO studie, daarom kon verandering brengen, ze zijn waarschijnlijk beperkt zal zijn, zo Hinneburg.

De duitse vereniging voor urologie (DGU) wordt aanbevolen voor de jaren, de PSA-Test. U wijst erop dat het slechts een kwestie van doden tegen elkaar af te wegen. Is ontdekt in een man met prostaatkanker te laat, dan is hij niet wil sterven, misschien eerder, zijn leven schadelijk kan zijn voor de nog steeds aanzienlijk. Vaak Ziek al jaren last van ernstige pijn in de botten. Denk je dat dat zou kunnen worden voorkomen door Screening

De PSA-Test, en dan?

Het meest waarschijnlijk een van de PSA-Test is geschikt voor mannen met een leeftijd van 45 tot 65 jaar, die het heeft prostaat kanker gevallen in de familie, of waar klachten zijn gemaakt die niet alleen te verklaren uit een vergroting van de prostaat. Gemeten op de Getroffen ten minste twee keer in een rij, een zeer hoge waarde, deskundigen adviseren om door middel van een zogenaamde biopsie weefsel monsters. Ook afwijkingen op Palpatie worden verduidelijkt op deze manier. De winning van weefsel met behulp van ultra-fijne naalden worden betaald in verdachte gevallen van de ziekenfondsen.

Prostaatkanker: om te kijken of bestralen?

Kankercellen worden gevonden in het verwijderde weefsel, eigenlijk verschillende methoden om uit te kiezen: kanker stoffen, meestal alleen door middel van regelmatige follow-UPS in hun ontwikkeling waargenomen. Sommige gezwellen groeien heel langzaam en geen problemen veroorzaken. Op zijn best zijn ze zelfs. Grotere veranderingen, echter, kunnen worden bestraald of met hormonale therapie behandeld.

Als de Patiënt wil gaan of de kanker is al in vergevorderd stadium zijn, kunnen worden verwijderd van de maligne weefsel onder Algemene verdoving. In het geval van dergelijke interventies af en toe, zenuwen zijn gewond. Dit kan leiden tot impotentie.

Hamburg-harburg, 8. Juni.

Geef een reactie