De praktische ehbo-Abc

Schocklage nach Ohnmacht
De Persoon bij bewustzijn is, brengen ze je in de schok positie, natuurlijk willen wij dat u nodig hebt, met de tips op deze pagina nooit. Maar als er ooit een dringende opname, tonen we u hier hoe u bij verlies van het bewustzijn, schok-en ademhalingsstilstand hebben om te reageren. Zo kunt u in geval van nood, een koel hoofd.

Het helpt met schok

Wat is er gebeurd? Als mensen een Verschrikkelijke ding als een ongeluk getuige is, kunt u last krijgen van een schok. Bleekheid, rusteloosheid, Tremor, koud zweet – van de symptomen kan veelzijdig.

Hoe kunt u helpen: het is Belangrijk dat u geruststellen van de Persoon, bijvoorbeeld, Beroep en ook het handvat. Ze is bij bewustzijn, zij zullen u in de schok-positie. De betrokken Persoon op hun rug en hun benen iets verhoogde plek. Zodat het bloed kan stromen vanuit de benen naar de hersenen en de organen. Wikkel de Persoon warm. Nu, u moet bellen voor hulp. Totdat hij komt, controle bewustzijn en ademhaling. Woorden van troost kan vaak niet helpen, dus de schok wordt nog erger.

Dit helpt in het geval van bewusteloosheid

Stabile Seitenlage bei einer Ohnmacht

De herstel-positie beschermen bewusteloze personen van Verstikking

Wat is er gebeurd? Vrouwen in het bijzonder hebben ervaren het vaak: Je slecht voelen, sterretje, flikkeringen voor de ogen, en plotseling in elkaar stort. Bewusteloosheid kan vele oorzaken hebben. Wat te doen?

Hoe kunt u helpen: Als de Persoon niet reageert op een Reactie, controleren om te zien of ze nog ademde. Zo Ja, breng ze in de stabiele zijligging. Voor dat de Persoon die draaien op de rug. De Arm die dichter bij hen, gebogen op de vloer. De palm van de hand naar boven. De meer afgelegen been buig. De andere Arm over de borst en de rug van de hand aan de wang. Dan is de Persoon aan de pagina. Het hoofd in de nek van de nek en de mond van de Betrokkenen, een beetje open. Alert die u snel naar de ambulance.

Dit helpt in het geval van brandwonden?

Verbrennungen mit fließendem Wasser kühlen

Houd bij de verbranding, de gewonde plek is 10 minuten onder koud stromend water

Wat is er gebeurd? Kleine brandwonden iedereen weet. Bij het koken, bakken, Braden in de keuken snel, maar met warme dingen in contact. De gewonde lichaam is rood en kan het formulier bubbels. Hoe klein een verbranding kan worden, de meeste van de tijd die u doet heel veel pijn.

Hoe kunt u helpen: Cool en snel – dat is het motto! De gewonde plek voor tien minuten, houdt onder koud stromend water. Niet van toepassing Olie, hoe vaak werd geadviseerd! In het geval van kleine brandwonden, de wond geneest het beste in de open lucht. Let op: bij brand blow niet prikken! Om te voorkomen dat littekens, kunt u de toepassing later, een merk van de zalf. De brandwonden zijn groter dan de palm van de hand of werden gewond in het gezicht of de handen, moet je snel bellen voor de ambulance.

Dit helpt bij het sub-koeling

Wat is er gebeurd? Een val in koud water, bijvoorbeeld, kan een lagere lichaamstemperatuur gevaarlijk. Sterke Schudden, is het resultaat vaak, blauwe lippen en een bleke huid. Hoe meer een Persoon is afgekoeld, de langzamere polsslag en de ademhaling. Een gevaarlijke vermoeidheid sets in.

Hoe kunt u helpen: Breng de relaxte Persoon, indien mogelijk, de eerste van alle, op een warme plaats. Dan is het af met een natte kleren en in warme Dekens, of een speciale folie. Om goed te spreken en om je wakker te houden van de Persoon. Geef haar warme drank, en gezoete dranken, zoals koffie. Gewoon geen alcohol! Als het dan nog niet beter is, moet u contact opnemen met de hulpdiensten.

Het helpt met kortademigheid

Wat is er gebeurd?

Wat hoort thuis in een ehbo-kit?

Bandages zijn: gips en meerdere lagen gaas zwachtels in verschillende maten, moet u altijd direct bij de hand. Beste kleine voorraad.

Schaar: Klinkt eenvoudig, maar het kan u in geval van nood, belangrijke seconden. De beste bandages zijn van geen enkel nut, als je snel genoeg bent, een schaar bij de Hand.

Thermische deken: In veel noodsituaties, dient u de benadeelde Persoon warm. Vooral goed is een speciale warmte-geschikt voor plafond met een zilveren en een Gouden kant. Welke kant is de binnenkant, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat het slachtoffer wordt stevig verpakt.

Opname door mond – natuurlijk, dit kan gebeuren. Maar wat te doen als een Persoon gaat door krachtige hoesten, de onruststoker in de nek? Beïnvloed snel in paniek, want je krijgt geen lucht meer.

Hoe kunt u helpen: Snel reageren, maar blijf kalm! Stel jezelf achter de iets naar voren gebogen Persoon en houd je met beide armen rond de buik. Een vuist maken en deze tussen de navel en het borstbeen. Met de andere Hand, de vuist dekking en tot vijf keer zo krachtig naar achteren en omhoog trekken. Ook klappen op de achterkant kunt u de Blokkade. Ook niets helpt u alert de sos-arts.

De help-status op het moment van ademhalingsstilstand

Wat is er gebeurd? Als iemand op de grond en de patiënt niet ademt, je bent in paniek. Niet Wakker te worden van de Persoon met een licht Schudden, helpt alleen de revival.

Hoe kunt u helpen: de ambulance bellen. In de tussentijd, cardiale massage, en kunstmatige ademhaling in een gestage verandering te bevestigen. Een van de hiel van de hand op de druk punt en plaats de andere Hand op. De borst is 5 cm diep indrukken. Herhaal deze stap snel en 30 keer. Toen het hoofd van de Persoon, de neus, 1 sec. De lucht blazen, herhalen. Als u afschuw jezelf, laat de ventilatie worden, bent u niet verplicht om dat te doen!

Het helpt met gezamenlijke letsel

Kühlen nach Sportverletzung

De persoon boog zich voorover en pakte een verstuiking, het helpt bij het koelen van de wond met ijs

Wat is er gebeurd? Eenmaal beet, en de pijn is groot. De enkel wordt dik, verstuikte, blessure, of in het ergste geval, zelfs gebroken.

Hoe kunt u helpen: Actie nemen op de beste, na de PECH formule. Dit Staat: Pauze, ijs, Compressie, elevatie. De gewonde gebied is niet langer een last, en eenmaal voor 30 tot 45 minuten, afkoelen. Een compressie-bandage helpt bij het stabiliseren van het gewricht. De hoge belasting vermindert als gevolg blauwe plekken en zwelling. Let op: een blessure aan de gewrichten mag alleen worden terug gezet in plaats van een dokter weer! In het geval van ernstige pijn breng je de benadeelde Persoon naar de dokter.

Het helpt met bloeden

Wat is er gebeurd? Knip de meest voorkomende blessures in het dagelijks leven zijn wonden. In het geval van bloeden wonden kan snel duizelig. Geen paniek, meestal, het lijkt erger dan het is. Het is anders in het geval van sterke bloeding. Hier, snelle Actie is nodig.

Hoe kunt u helpen: In het geval van lichte wonden, band-aid of de kiem-rijk van de vrije Associatie. Overmatig bloeden moet worden borstvoeding. Armen of benen gewond bent, moet u een drukverband. De wond met een steriel verband te dekken en te Repareren twee tot drie keer met een pleister wrap. Dan is een tweede, ongeopend eerste hulp pakket als een druk pad om op te hangen met de Rest van de binding, te hechten.

Geef een reactie