De onderschatte gevaren van de zon verslaving

 title='Sonne macht abhängig
De onderzoekers vonden dat de UV-stralen in het lichaam stoffen die te verspreiden, die vergelijkbaar zijn met die van harddrugs aangeboden. Mensen die regelmatig baden in de zon, waren dan ook al na een paar weken van de UV-straling-afhankelijk – zijn de verslaafden Heroïne of morfine van zonlicht op het menselijk lichaam, een vergelijkbaar effect als hard drugs. Een recente studie van de Harvard Medical School blijkt dat de UV-stralen van de zon kan leiden tot fysieke afhankelijkheid. De onderzoekers waarschuwen tegen de gevaren van een zon verslaving.

De zon activeert het lichaam om endorfines vrij te laten. Door regelmatig contact met UV is een verhoogde straling productie van het lichaamseigen pijnstillende stoffen. De studie van de Harvard Medical School toonde aan dat als gevolg van de plotselinge drug blokkeren het vrijkomen van deze endorfines lichamelijke ontwenningsverschijnselen worden geactiveerd, hetgeen vergelijkbaar is met de reacties die optreden bij het gebruik van harde drugs zoals Heroïne, zijn met het lichaam.

Het lichaam van de reacties, de wetenschappers omschrijven als een verrassend solide. Na een paar weken contact met een lage, dagelijkse dosis UV-straling van de zon, zijn geproduceerd, zodat veel van het lichaamseigen endorfine, dat door de beëindiging van de distributie van deprivatie kenmerken, zoals zware lichaam schudden, tanden klapperen en warmte aanvallen, heeft plaatsgevonden.

De stralen van de zon handelen in het lichaam, zoals drugs

UV-stralen activeren van de huid met een chemische reactie in de fysieke metabolisme. Door de bestraling van bepaalde cellen vormen het Eiwit Proopiomelanocortin, die op zijn beurt weer de basis van het lichaam ‘ s eigen messenger stoffen, onder andere, het natuurlijke, het lichaam geproduceerd pijnstillers, Bèta-Endorfine, ook wel bekend als het hormoon van geluk.

De zo geproduceerde Beta-Endorfine bindt als een boodschapper stof die op dezelfde receptoren in de Opioïde receptoren die essentieel zijn voor het beheer van de pijn in het lichaam – zoals de boodschappers van harde drugs zoals Heroïne of morfine.

De studie geeft een normale zonnebaden

De experimentele opzet van de studie getest balken geen extreme body contact met UV -, maar weerspiegelt een normaal contact cyclus, die van toepassing zijn voor vele zonaanbidders. Specifiek, de studie was ontworpen, zodat het licht blootgesteld-gevilde mensen op een dagelijkse basis gedurende 20 tot 30 minuten van de middag zon. Deze UV-dosis werd vervolgens herhaald 5 dagen per week gedurende zes weken na de release van de Beta is geblokkeerd, endorfine medicatie.

De onderzoekers waren verbaasd over hoe radicaal de lichamelijke reacties of terugtrekking symptomen als gevolg van de plotselinge terugtrekking van de Endorfine release waren. Je moet ervan uitgaan dat de meeste mensen onderschatten de gevaren van fysieke afhankelijkheid van de stralen van de zon.

Hamburg-harburg, 20. Juni 2014

“>

Geef een reactie