De meeste hartaanvallen onopgemerkt blijven?

Herzschlag
Veel hartaanvallen onopgemerkt, duidt op een recente AMERIKAANSE studie, bijna 80 procent van de hartaanvallen zijn zonder symptomen – dit is het resultaat van een grote studie van Amerikaanse wetenschappers. Maar zelfs als het in eerste instantie veroorzaakt geen ongemak, kan een stille hartaanval is gevaarlijk.

Een hartaanval kan zijn zonder symptomen – deskundigen spreken van een stille hartaanval. Dit leidt tot de afsluiting van een coronair vat, zonder de typische symptomen zoals pijn op de borst en kortademigheid. De Fatale ding is: niet gedetecteerd in het infarct, zullen niet behandeld worden. Het schip blijft gesloten en niet meer wordt geleverd aan het betreffende gedeelte van het hart met bloed. Hij sterft en littekens. Het resultaat is dat Het hart kan niet meer zo effectief als voorheen, het is de zwakte van een hart. Die op zijn beurt verhoogt het risico van verdere hartaanvallen en andere hart-en vaatziekten.

80 procent van de littekens ongemerkt zo ver

In een lopende studie, wetenschappers, geleid door David A. Blumke aan het National Institute for Biomedical Imaging en Biotechniek van de onderzochte voorvallen, de frequentie van dergelijke stille hartaanvallen en blijven onopgemerkt.

Om dit te doen, onderzochten ze de harten van 1,840 onderwerpen met behulp van Cardiale magnetische resonantie imaging (CMR) littekens van de hartspier. De deelnemers aan de studie waren op het moment van het onderzoek, gemiddeld 68 jaar oud, 52 procent van hen waren mannen, 48 procent van de vrouwen.

Ongeveer acht procent van de patiënten, de artsen gevonden littekens aangeven van een eerdere hartaanval. Van deze littekens, bijna 80 procent had al eerder gediagnosticeerd. Een meerderheid van de proefpersonen met littekens op het hart risicofactoren hadden een hoge Body Mass Index (BMI), of een nicotine verslaving.

De studie toont aan dat stomme hartaanvallen zijn meer verspreid dan eerder werd gedacht. De auteurs geven aan dat verder onderzoek nodig is. Het is vastgesteld dat meer dan 70 procent van de gevallen van plotselinge hartdood zonder voorafgaande bekende hart-en littekens ziekten zijn te vinden in het hart.

Zoals reeds opgemerkt, is een stille hartaanval?

Het Verraderlijke aan een stille hartaanval is dat het veroorzaakt geen of slechts een weinig klachten. In veel gevallen, het infarct is gedetecteerd, omdat een Patiënt in het Algemeen te lijden van de malaise en dat is de reden waarom een arts te bezoeken. De littekens van het hart is het resultaat van een zwak hart, door de vermoeidheid, Zwakte en kortademigheid. Een typische verschijnselen van kortademigheid in beweging is op de stijging, bijvoorbeeld in het trapgat. Dergelijke symptomen kunnen zich voordoen plotseling en zonder bekende oorzaak, kan een stille hartaanval achter de rug.

Geef een reactie