De magie van het omarmen en hoeveel we nodig hebben om te Overleven

Vier -, acht -, twaalf – dit zijn de magische Nummers als het gaat om knuffels. Maar hoeveel van hen hebben we echt nodig?

Al voor een lange tijd, we weten dat liefdevolle aanraking is een zeer speciale medicijnen. Zonder enige bijwerkingen die ze bieden directe welzijn, troost en ontspanning. Een van de meest voorkomende raken onder familie en vrienden van de omhelzing. Anders dan strelen of handen schudden, vereist een knuffel in haar hele lichaam. Dit is ook het hele lichaam van de touch te profiteren. Knuffels om ervoor te zorgen dat het goed verdeeld feel-good-hormoon Oxytocine. Oxytocine bouwt niet alleen Stress, maar is ook geassocieerd met gevoelens, zoals liefde en vertrouwen. Daarnaast is het de bedoeling om het versterken van emotionele banden. Naast Oxytocine in de hersenen, dopamine en Serotonine releases – THE happy maker van ons lichaam. Je fleuren meteen de stemming, en kan op de lange termijn om depressie te voorkomen.

Ein Paar umarmt sich

Kan knuffels ziekten te genezen?

Wat gebeurt er in het lichaam wanneer we knuffel?

In aanvulling op het hormoon knuffels te activeren, maar ook de andere reacties in ons lichaam. Wanneer we knuffel iemand, stimuleert de fysieke contact druk receptoren, de zogenaamde vader-Pacini-organen, in onze huid. Deze receptoren reageren op lichte druk op de huid en onmiddellijk sturen signalen naar de nervus vagus, die wordt uitgevoerd als onderdeel van de zogenaamde parasympathische zenuwstelsel, de borst, de hals, en ten slotte de schedel. Het parasympathische zenuwstelsel regelt ons lichaam functioneert in stressvolle situaties en niet als een natuurlijke rem voor, zoals stress reacties in ons lichaam over te nemen. Het effect is direct merkbaar, omdat de nervus vagus is direct verbonden met de verschillende zenuwvezels, de vitale functies van het lichaam te reguleren. De fysieke reactie op een knuffel is een verlaging van een verhoogde bloeddruk en een versnelde hartslag. In stressvolle situaties een knuffel kan een zeer snel werkende drug, in staat om snel te ontspannen.

Knuffel = ik voel me goed!

Hoe snel het medicijn omarmen handelingen, onderzoekers uit Japan onderzocht. De wetenschappers Hidenobu Sumioka nam deel aan een proef is een 15-minuten gesprek tussen de betrokkenen en hun partners. Dan een knuffel, de andere niet ontvangen van een aantal van de onderwerpen. Direct na afloop van de vrijwilligers was afgenomen bloed. Die had net zijn geknuffeld, toonde een significante reductie in het cortisol niveau in het bloed is een directe indicatie dat het stress niveau van de deelnemers was afgenomen. Gezonde cortisol waarden, met een goed functionerend immuunsysteem.

Een studie uit het verenigd koninkrijk bleek een verdere verrassende effect van knuffels: het verbeteren van je lichaam gevoel. De wetenschappers van het University College in Londen vond dat het lichaam in contact komt met een tweede Persoon in de zin van de vertoningen, de zogenaamde proprioceptieve signalen (= de diepte perceptie vraag signalen) te sturen en dus niet alleen een positieve perceptie van het eigen lichaam, maar ook ons gevoel van eigenwaarde te verbeteren. De onderzoekers vermoeden zelfs dat ziekten die samenhangen met het lichaam van perceptie stoornis, zoals boulimia of anorexia (anorexia), kan worden vergemakkelijkt door een gebrek aan liefde en geborgenheid.

Maar hoe veel knuffels die u nodig hebt op een dag?

Het feit is Te omarmen een gebrek van u overlijdt, hoewel meestal niet hetzelfde. Ziek van een gebrek aan het kunnen maken. Echter, hoe veel knuffels van de dag of de week voldoende zijn? De gezinstherapeute Virginia Satir heeft een duidelijk antwoord: We hebben vier knuffels een dag om te overleven, acht knuffels aan het handhaven van een stabiele en twaalf, in staat om ons verder te ontwikkelen. Dit precieze aantal is nog niet empirisch aangetoond. Maar knuffels en liefdevolle aanraking helpen ons om te blijven in situaties van crisis, een stabiele. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de UCLA (University of California, Los Angeles). In een experiment de onderzoekers toegediend onderwerpen, die schadeloos zijn, maar nog steeds pijnlijke elektrische schokken. Alle deelnemers waren van hun leven metgezellen, alleen een paar gepaard gaan, maar het was toegestaan om te houden terwijl de elektrische schokken aan de Hand van hun Partner. In de scan van de hersenen toonde aan dat het fysiek contact met de Partner, had verminderd het stress ervaren door de elektrische schok: gebieden in de hersenen die het verminderen van gevoelens zoals angst en Stress werden geactiveerd

Dus wees niet bang om te omhelzen, uw Partner of uw gezin slechts één keer meer of te distribueren kleine klopjes. Als u wordt gevraagd naar de reden ook is, je kunt pas rond net dit artikel.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie