De juiste dosering Paracetamol

Hoewel de werkzame stof Paracetamol, niet zo sterk als bijvoorbeeld Ibuprofen of acetylsalicylzuur, wordt het vaak gebruikt voor hoofdpijn of verkoudheid gerelateerde pijn en Koorts te verlagen.

Wat velen niet weten: In geval van langdurige hoge-dosis, oneigenlijk gebruik van Paracetamol veroorzaakt hoofdpijn, door het verhogen van de dosis van de drug is niet verlichten.

Aanhoudende hoofdpijn behandelen steeds onmiddellijk

In het algemeen, Artsen raden aanhoudende hoofdpijn niet dapper doorstaan, maar beter te worden voor de behandeling van vroege en effectief. Omdat anders de klachten chronisch worden. Hoe sneller de pijn te gebeuren, maar is gestopt, de minder medicatie je nodig hebt.

Darreichungsformen von Paracetamol

De toedieningsvormen van geneesmiddelen met de werkzame stof Paracetamol bereik van de tabletten over de capsules te sappen, en bruistabletten

Dosering begin niet te laag

In dezelfde richting, een nieuwe tweede aanbeveling van het hoofd pijn deskundigen: de dosering van het medicijn mag niet worden onderschat. Als een regel van de duim, is het raadzaam voor de slachtoffers om de bovengrens van de opgegeven single-dosering op de bijsluiter. Omdat het huidige Credo van de wetenschapper uit te schakelen Beter, de hoofdpijn is gelijk aan het begin effectief als altijd nachdoktern.

Dosering vorm van Paracetamol

Het werkzame bestanddeel, en Paracetamol is van de formulieren in de volgende presentaties beschikbaar:

  • Tablets
  • Film-coated tablets
  • Kauwtabletten
  • Orodispergeerbare tabletten
  • Bruistabletten
  • Korrels
  • Druppels
  • Sap
  • Zetpillen

In het kantoor van de dokter of in het ziekenhuis, Paracetamol kan ook worden toegediend als een infusie-oplossing.

Dosering bij volwassenen

De maximale dagelijkse maximale dosis voor volwassenen is acht tabletten van 500 mg, voor een totaal van niet meer dan 4000 mg.

Een hogere inname van het geneesmiddel moet worden vermeden, omdat de lever kan al zwaar worden beschadigd als een volwassen Persoon slechts één keer, meer dan tien gram, of over een langere periode van tijd neemt het meer dan 7,5 g.

Frau mit Kopfschmerzen

Hoofdpijn moet altijd behandeld worden snel, zodat geen pijn kan vorm geheugen

Dosering bij kinderen

Bij kinderen is de dosis hoeveelheid die is gericht individueel aan het lichaamsgewicht en de leeftijd van het kind. Een benadering van de referentiewaarde 10-15 mg per kg lichaamsgewicht. De maximale dagelijkse maximale dosis bij kinderen is 50 mg per kg lichaamsgewicht.

De meest voorkomende dosering vorm van Paracetamol bij kinderen zijn zetpillen of sap.

Dosering bij Zwangere vrouwen

Eerder, Paracetamol was een van de weinige actieve ingrediënten die kunnen worden genomen na afweging van de Voordeel-risicoverhouding in de hele zwangerschap. Nu zijn er echter meer en meer studies waaruit blijkt dat de inname verhoogt van Paracetamol in de zwangerschap en Astma, en ook de ADHD risico bij kinderen.

Voordat u een geneesmiddel in de zwangerschap moet worden gevraagd over de veiligheid van de behandelend arts. Als een Zwangere vrouw besluit om Paracetamol in te nemen, moet zij ervoor zorgen dat het medicijn niet wordt ingenomen in combinatie met andere pijnstillers en niet over een langere periode van tijd. In een lage dosering gedurende een korte periode van tijd toegepast voor het nemen van Paracetamol, maar nauwelijks zorgen.

Paracetamol wordt uitgescheiden in de moedermelk. Omdat de nadelige gevolgen voor het kind zijn nog niet bekend is, is een onderbreking van het geven van borstvoeding tijdens een behandeling is niet nodig.

Wat is het effect van Paracetamol?

De werkzame stof Paracetamol wordt vaak alleen gebruikt voor milde tot matige pijn en koorts. Hij behoort tot de groep van de zogenaamde niet-opioïde analgetica of, meer precies, remmers van het Cyclooxygenase.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Goebel: In studies is gevonden dat het effect kan worden verhoogd door de Paracetamol, het actieve ingrediënt in combinatie met cafeïne.

Hoewel Paracetamol voor jaar, is één van de werkzame stoffen in aanvulling op Ibuprofen, de populaire Pijn, is over de precieze mechanisme van de actie weinig over bekend is. De onderzoekers vonden dat het vergelijkbaar is met Ibuprofen of AAS is betrokken bij de remming van prostaglandine en dus de Pijn stopt. Als Paracetamol helpen, echter, in tegenstelling tot de andere twee geneesmiddelen slechts gedeeltelijk in het geval van reumatische aandoeningen en het effect is erg zwak is, raden de wetenschappers dat andere mechanismen betrokken zijn bij de activiteit van Paracetamol, die tot nu toe niet duidelijk geïdentificeerd.

De onderzoekers vonden echter dat cafeïne handelingen meerdere malen tegen de pijn. Omdat de stroomsnelheid van het bloed vermindert de bloedvaten in de Hersenen – met als resultaat dat de luchtdruk daalt en het wordt verzonden met minder pijn signalen. En: een hoeveelheid van 100 mg cafeïne (zo veel als in Espresso) verhoogt het effect van pijnstillende stoffen Paracetamol in twee keer, zoals een recente studie toont.

Geef een reactie