De juiste dosering Ibuprofen

In het geval van een medium, vooral als je het voor de eerste Keer gebruikt, moet altijd precies weet hoe het werkt. Een afwijking moet worden besproken met de arts.

Ook geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden willekeurig is, of de dosering is veranderd – dit geldt ook voor over-the-counter-preparaten met de werkzame stof Ibuprofen. Het is het veiligst voorop te blijven van de intake in overleg met de arts – zelfs als het is gewoon een eenvoudige pijn pil.

Dosering vorm van Ibuprofen

De werkzame stof Ibuprofen is in de geneesmiddelen in de Vorm van tabletten, capsules, korrels, of sap. Naast de orale inname, er is ook de mogelijkheid van een topische applicatie van Ibuprofen bevattende crèmes of gels. In ziekenhuizen, het geneesmiddel wordt toegediend Ibuprofen als een infuus.

Apothekerin berät Kunden

Tabletten met een Ibuprofen actieve bestanddeel inhoud van à 400 mg zonder recept verkrijgbaar in de apotheek

Hoe Ibuprofen precies werkt, is afhankelijk van de dosering: een Lagere dosering van tussen de 200 en 800 mg effect bij volwassen patiënten antipyretische en analgetische. De entzündungshemmde effect meestal alleen optreedt bij een aanzienlijk hogere doses, als er iets 2400 mg per dag. Het effect van de werkzame stof Ibuprofen treedt op na ongeveer 30 minuten en duurt maximaal drie uur.

Dosering bij volwassenen en adolescenten (vanaf 12 jaar)

In de zelf-medicatie, maximale dosis van de werkzame stof Iburpofen van de Dagen bij volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar is 1200 mg. Dit is ongeveer gelijk aan drie tabletten van 400 mg. Dit komt ook overeen met de dosis in de apotheek over de toonbank. Op voorschrift van een arts, zelfs tot doses die kunnen worden voorgeschreven maximaal 2400 mg, of zelfs 3600 mg per dag.

Het is belangrijk om altijd: het maakt niet Uit hoe hoog de dosering, de werkzame stof, Ibuprofen mag niet langer zijn dan vier opeenvolgende dagen.

Dosering bij kinderen (onder 12 jaar)

Medicijnen met de werkzame stof Ibuprofen voor kinderen onder de zes maanden van het taboe. Voor kinderen van zes maanden, kan de dagelijkse dosis wordt bepaald volgens de leeftijd en het gewicht van het kind. Een benadering van de benchmark van 20 tot 30 mg/kg lichaamsgewicht. Het geheel moet worden verdeeld over drie tot vier giften gedurende de dag. U kunt uw kind, vooral als ze nog heel klein is, nooit alleen om de geneesmiddelen met de werkzame stof Ibuprofen. Vraag altijd uw arts of apotheker voor advies, om te voorkomen dat een Overdosis.

Mädchen nimmt Schmerzmittel ein

De Ibuprofen dosering voor kinderen wordt bepaald volgens de leeftijd en het gewicht

Dosering bij Zwangere vrouwen

Alvorens in de zwangerschap, medicatie, dient u te bespreken met het nemen vooraf altijd met uw arts. Het is bepaald tijdens een toepassing van de werkzame stof op een zwangerschap, zodat de arts de hoogte wordt gebracht. U kan het gebruik van Ibuprofen in het eerste en tweede trimester van de zwangerschap alleen na overleg met uw arts. In het laatste derde van de zwangerschap, het geneesmiddel mag niet worden gebruikt vanwege een verhoogd risico op complicaties voor moeder en kind. Ibuprofen is gegeven voorafgaand aan de geboorte, kan het verlengen van de werkzame stof, onder bepaalde omstandigheden, de weeën en de geboorte is onnodig.

Belangrijk ook voor aanstaande moeders: Ibuprofen melk bij de moeder. Langdurig gebruik of het nemen van wordt voorgeschreven bij een hogere dosis, moet worden beschouwd als vroeg spenen.

Hoe werkt Ibuprofen?

De werkzame stof Ibuproben heeft een pijnstillende, koortswerende en ontstekingsremmende. Dit wordt gedaan door het remmen van de werkzame stof, de enzymen cyclooxygenase I en II, en zo de productie van prostaglandines voorkomt. Zoals met alle niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (NASR) wordt gebruikt prostaglandines als tweede boodschappers in de ontwikkeling van de Pijn, die betalen voor verwondingen en ontstekingen van de hormonen die ervoor zorgen dat de pijn te voelen.

Geef een reactie