De grote beschermingsfactor Gids

Frau mit Sonnencreme auf Schulter
U start na een lange Winter in de zon, moet je zien met een hoge beschermingsfactor beginnenNach de zon Rood? Niemand wil het. Hij die houdt van zijn huid, de crèmes! Zo heerlijk een dag buiten, ook kan worden: de bescherming tegen de zon moet een topprioriteit!

Anders, sun fire, te bedreigen, te Vouwen en zelfs huidkanker. Naast de juiste hoeveelheid zon crème, maar, natuurlijk, op de juiste sun protection factor (SPF), vooral wanneer de laatste zon een tijdje geleden.

Sun protection factor – wat is het?

De sun protection factor (SPF; engels: Sun Protection Factor (SPF) geeft aan hoe lang je kunt krijgen om te stoppen met het gebruik van zonnebrandcrème in de zon zonder het krijgen van een zonnebrand. De beschermingsfactor is aangegeven op elke zonnebrandcrème in numerieke waarden. Naast de Nummers is ook geef altijd de verwijzing naar welk type van lichte bescherming factor is, bijvoorbeeld hoog of zeer hoog.

De beschermingsfactor – hoe werkt het?

Elke huid heeft een zelf-bescherming van de tijd, en hoe lang je kunt blijven onbeschermd in de zon. Dit is afhankelijk van hoe licht of hoe donker de huid en is meestal tussen de 5-30 minuten.

Meer informatie vind je hier.

Om uit te vinden hoe lang je kunt blijven met een bescherming tegen de zon in de zon, vermenigvuldigen de natuurlijke bescherming van de tijd met de beschermingsfactor van de zonnebrandcrème. Dit is de maximale tijd die u kunt verblijven in de zon aan een zonnebrand.

Is de zelfbescherming van de tijd, bijvoorbeeld 10 minuten en de beschermingsfactor van de zonnebrandcrème 30, dus je zou kunnen verplaatsen in theorie 300 minuten per dag in de zon, zonder een zon brand gevaar. Het is belangrijk om altijd in gedachten te houden dat je verliest door te zweten of Zwemmen, ook sun cream – een regelmatige Re-is dus ten zeerste aanbevolen.

Die sun protection factor is geschikt voor mij?

Die sun protection factor is de beste is, is afhankelijk van welk huidtype u hebt, wat is dan uw vakantie bestemming en wat de tijd van het jaar je reis.

Als je een lichte huid type van de huid en in de zomer naar een bestemming wilt vliegen, die dicht bij de Evenaar, moet u kiezen voor een zeer hoge licht-bescherming factor. Hetzelfde geldt als uw huid niet pre-bruin. U hebt aan uw apotheker te vragen, hij zal u graag adviseren.

Een hoge beschermingsfactor – zal ik nog bruin?

Zo lang als uw huid nog niet pre-gelooid, je moet altijd kiezen voor een hogere SPF, als uw huid moet wennen om na een lange Winter weer naar de zon. De hoge SPF kan verminderen in de loop van uw vakantie, zodra uw huid is gelooid. Maar ook met een hoge beschermingsfactor, de huid is gebruind.

Let er echter op dat u opnieuw uw huid regelmatig, omdat er geen zonnebrandcrème duurt de hele dag. Vermijd de sterke middagzon en te vinden, in deze tijd, liever een schaduwrijke plek. En als u verblijft in de brandende zon, bescherm je hoofd met een hoed en uw ogen met een passende zonnebril.

Geef een reactie