De fatale Astma storm

gewitter_blitze
Een Astma-storm heeft gezorgd in Melbourne voor zes Doden en duizenden van nood schuld, een Storm, in combinatie met een verhoogde graspollen blootstelling. Kon zoiets gebeuren theoretisch? Het advies van de deskundigen is duidelijk.

Het is een normale maandag was de eerste nacht in een vroege zomer van Melbourne tot het Onweer ging door. Wat er is gebeurd tijdens en na de experts nog steeds in een frenzy: 1.870 noodoproepen, veel verondersteld als gevolg van een acute Astma-spoedeisende gevallen, tijdens een onweer, de Artsen en de gezondheidszorg, in totaal ongeveer 8.500 mensen gemeld, zelfs tijdens of na de Storm (ademhalings problemen in het ziekenhuis. Voor zes personen, hulp kwam te laat, zij is overleden na Astma-aanvallen. Wat was er gebeurd?

Geen Enkel Fenomeen

Het verschijnsel dat tijdens en kort na een Storm, in het bijzonder astmatici lijden, is niet onbekend. Van Melbourne, zelfs in gevallen van ernstige toename in Astma zijn bekend aanvallen van de 2010 en 1987. Ook in een studie van het AMERIKAANSE Atlanta ligt ook een plaats met onevenredig frequent onweer, is het druk: Het aantal Astma-aanvallen neemt na stormen. Hoe werkt het?

Pollen en Onweersbuien, de dodelijke Cocktail

De schuld van de Combinatie van bloem en gras pollen, sterke Wind en regen, volgens deskundigen. In Melbourne heerste ten tijde van de storm zomerse temperaturen van meer dan 30°C en sterke graspollen vliegen. Vanwege een naderende koufront een Onweersbui ontstaan, zware, koude lucht wordt geduwd als een wig onder de warme lucht en deze omhoog te duwen, waar het water druppeltjes gecondenseerd en abregneten. En het Stuifmeel? In het geval van sterkere onweer cellen in de buurt van de grond Pollen uit de onderste lagen van de lucht opgetild tot ongeveer 10 kilometer hoogte, waar je water vol ogen, en ten slotte, in vele kleine stukjes na verbrijzeld. Met de zogenaamde Fallböen de fragmenten worden vervolgens geperst terug naar de grond, waar de Getroffen ingeademd. Nu, waar het stuifmeel fragmenten zijn zo klein, het kost je nog dieper in de longen en verergert het Astma-aanval.

Kan u iets als dit ons overkomen?

Een dergelijke situatie kan zich ook voordoen in Duitsland, zelfs als de kans voor zware onweersbuien lagen met een sterke wind en zware regen in dit land hoger is dan het gemiddelde. De opkomst van allergenen in de lucht, blijkbaar bereikt de dagen na de storm tot een climax, kan dan leiden tot bij astmapatiënten klachten en zo ver als verergeren, dat onder bepaalde omstandigheden, dringende behandeling vereist. Zelfs patiënten die zo veel leed slechts milde Astma, moet u zich bewust zijn dat er Onweer kan leiden tot een levensbedreigende Astma-aanval, waarschuwt Dr. Michael Barczok, lid van de Raad van bestuur van de Federale Vereniging van longartsen en een praktiserend longarts. De duitse longarts artsen om te bellen voor paramedici en ziekenhuizen, in de juiste weersomstandigheden voorzorgsmaatregelen zijn genomen om te voorkomen dat de hogere aanval nummers serieus naar het geval, de Heer

Wat kan ik doen?

Een praktische aanbeveling voor de Getroffen mensen is Dr. Barczok van de BdP heeft van Europa: astmapatiënten moeten wanneer onweersbuien in het Algemeen beter om thuis te blijven en, indien mogelijk, houd Ramen en deuren dicht, evenals de spoedeisende geneesmiddelen zijn beschikbaar. Het gebruik van Allergeen-neus-filter, die is bedoeld voor normale toepassingen konden komen hier soms te wijten aan de grootte van het stuifmeel fragmenten aan zijn grenzen. Dus wat is links? De luchtwegen beschermende maskers industrie-standaard bieden van bescherming klasse FFP3 volgens de data sheet, mits voldoende bescherming tegen fijn stof en aerosolen – astmapatiënten, de wil om het veilig te spelen, kan in een noodsituatie, in aanvulling op dergelijke professionele beschermende maskers, om jezelf te beschermen.

Geef een reactie