De diagnose van Tourette, ik heb geen controle over mij!

Marcel leidet an der schwersten Form des Tourette-Syndroms: Tics plus Koprolalie
Marcel lijdt aan de meest ernstige Vorm van gilles de la Tourette syndroom: Tics, plus Coprolalia – compulsieve Uitwerpen van obscene woorden. Marcel heeft een zeldzame ziekte: Zijn lichaam gehoorzaamt hem niet. Vooral als hij Stress heeft, dan begint hij plotseling te bewegen grappig, lanceren, Luid en schreeuwen het ergste: slecht beledigingen …

Lul! Vet Varken! Stel je voor, je zou schreeuwen op straat zo ‘ n slechte scheldwoorden. En ongecontroleerd met armen en benen trillen. Niet omdat ze dat willen schokken van de voorbijgangers, ze gewoon niet anders. Een Nachtmerrie? Echter! En met deze, Marcel B. (16) leeft elke dag. Hij heeft het gilles de la Tourette-syndroom, een neuropsychiatrische aandoening van de hersenen. Dit manifesteert zich op alle Betrokkenen in de zogenaamde Tics. De beweging kan worden-Tics zoals Spiertrekkingen of knippert, maar ook Geluiden, zoals knorren of te schreeuwen. Ongeveer 40.000 Duitsers zijn gediagnosticeerd met gilles de la Tourette. Marcel is één van de vier procent die lijden aan de meest ernstige Vorm: Tics plus Coprolalia – compulsieve Uitwerpen van obscene woorden.

Vanaf de leeftijd van vier, Marcel besefte dat met hem was er iets mis. Hij herinnert zich: ik gooide sloeg mijn hoofd tegen de muur, zelf boxed de armen omhoog. Marcel ‘ s vader, Andreas, voegde toe: We zijn op het moment, met Marcel van de ene arts naar de andere lopen – niemand wist wat hij heeft. Een kinder arts zei zelfs dat normaal zou zijn en zou geven. Het gebeurde niet, integendeel, zijn toestand verslechterde. De beweging, en Volgens de Tics, de scheldwoorden werden toegevoegd. Het leidde, met name wanneer het winkelen voor gênante situaties. Marcel ‘ s vader vertelde: We waren in de supermarkt, in de rij staan bij de kassa en onmiddellijk riep Marcel ,lul, hoer, klootzak!’ en iedereen keek of tuschelte hoe slecht de Jongen gedroeg. In het begin hebben we uitgelegd voortdurend dat hij niet kan helpen, omdat hij ziek is. Op een bepaald punt, we hadden geen verlangen meer.

Het is alleen op de dag het ziekenhuis, een dokter besefte wat ontbreekt Marcel

Marcel is blootgesteld aan de Blik en de vijandigheid van de mensen hulpeloos. Kort voor zijn achtste verjaardag, de kracht die hem verlaten. Omdat ik dreigde me te doden. Marcel ‘ s ouders reageerde snel: op dezelfde dag, Marcel in de kinder-en jeugdpsychiatrie. 13 weken moest hij daar blijven staan, zijn ouders waren op bezoek hem slechts twee keer per week. Na dat Marcel werd overgebracht naar een polikliniek. Alleen een arts, wat ontbreekt, Marcel – gilles de la Tourette gerealiseerd, ongeneeslijk. Toen Marcel kwam naar de middelbare school, begon de Terreur echt: Eerst en vooral, het was een half jaar lang. In de klas kon ik zien dat de Tics. Tick, ik ben altijd op de wc. Mijn klasgenoten hebben gemerkt van de veranderingen. Er begon het pesten. Je hebt uitgelokt me Tick, mij gefilmd en de Video verspreid. Ze hebben zelfs donderde mijn hoofd tegen een ruit van glas, opnieuw en opnieuw. Mij in de kuit trapte, totdat ik had een gescheurde spiervezels. U hebt mijn lange benen lopen Cast gebroken en de krukken gestolen. Zijn vader zegt bitter: We hebben ingelicht voordat de school op Marcel’ s ziekte, maar de leraren waren overweldigd. Je hebt weggeguckt, als Marcel gekweld werd. We hebben hem naar een privé-school. Marcel is een zeer intelligent, hij heeft een IQ van 130. Op de nieuwe school, hij een klas overgeslagen. Marcel vertelt: Na zes maanden, is het hele Theater weer begonnen bij het begin: pesten, uitsluiting. De ouders hebben geklaagd dat zou ik afleiden dat u met mijn Tics de andere van Leren.

Na twee jaar, Marcel en zijn ouders had gebogen voor de druk: Hij naar school gaat voor de derde Keer. In de 11. Klasse dat het beter was. Een klasgenoot heeft verbrand mij een keer met een sigaret en het hoofd deed mij niet geloven, maar anders, de leraren waren ok. Nog, ben ik geschreven sinds het einde van het jaar, ziek, ik ben gewoon een gedragstherapie. Sindsdien Marcel is het vermijden van het Publiek, noch winkelen, noch laat hij de Bus te nemen. Hij geeft de voorkeur aan thuis te blijven, omdat hij daar veilig is. Dankbaar Marcel zegt: ik heb drie prachtige mensen: mijn ouders en mijn zus, die me steunen waar ze kunnen. Hij speelt graag Computer. In een sociaal isolement, Marcel, volledig, vrienden, hij heeft er geen. Hij is gestopt met zoeken naar wat: ik zal hoe dan ook niet worden aanvaard. Marcel had nooit een vriendin. Wie wil, bedoeld om op de eerste Date al ,bitch’?’, zegt hij verdrietig. Maar voor de toekomst, Marcel heeft grote plannen: ik wil de studie recht en rechters. Van zijn collega Marcel wil slechts één ding: Meer tolerantie. Om mensen zoals ik, voor wie we zijn. Zonder lachen ons of pesten.

Geef een reactie