De cyclus van invloed op onze Fitheid

Op sommige dagen voelt u zich fit als een hoentje, aan de andere kant, elke Meter is een kwelling. De schuld voor deze kan worden, maar alleen bij vrouwen, hormonale schommelingen tijdens de cyclus.

De schommelingen in de hormoonspiegel niet alleen van invloed op uw Fitheid, maar ook op kracht, uithoudingsvermogen en herstel na de Training. Vooral de vrouwelijke geslachtshormonen Oestrogeen en progesteron te bepalen hoe goed de opleiding van de resultaten. Daarom is een visie op de menstruatiekalender is de moeite waard in de keuze van de sport.

Duursporten aan het begin van de cyclus

De cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie, is de Oestrogeen en progesteron niveaus zijn op hun laagst. Zelfs als er veel vrouwen hebben last van pijn in de eerste dagen van je menstruatie krampen en buik, u kunt nu de beste keer tijdens het hardlopen. Omdat aan het begin van de cyclus van het lichaam om toegang te krijgen tot het gevolg van de lage hormoonspiegels in het beste aan glycogeen, een suiker die voor het opslaan en verstrekken van energie verantwoordelijk. Dus, je kan maken door middel van de training van het uithoudingsvermogen langer en ook kan bereiken in termen van snelheid naar betere waarden. Onvergetelijke voorbeeld van de marathon loper Uta Pippig, het 1196 voor de derde Keer op rij de snelste vrouwelijke loper bij de Boston Marathon is en in weerwil van menstruele krampen. Andere optimale sporten zijn nu te Zwemmen of te Spinnen.

Krachttraining voor de eisprong

Maximale prestaties tijdens de Training bereikt vrouwen, met name in de eerste helft van de cyclus

Na het einde van de periode van de Oestrogeen-en progesteron niveau stijgt geleidelijk. In deze tijd, je spieren zijn op hun sterkst. Ideale sport nu elke vorm van krachttraining, Crossfit, HIIT (High Intensity Interval Training) of boulderen (Klimmen zonder beveiliging).

Licht sporten tijdens de ovulatie Fase

Na deze Fase gaat het met de Conditie, helaas bergafwaarts. Rond de eisprong de Oestrogeen en Progesteron niveaus op hun hoogst. Dit kan leiden tot vermoeidheid en uitputting. U kunt het in deze tijd, met de Training een beetje rustiger. Wandelen, Yoga of Fietsen zijn de beste activiteiten.

Aan het einde van de cyclus van de juiste voeding

Volgende, de Fase, de angst van veel vrouwen als volgt: De dagen voor de Menstruatie contexten voor veel direct met het PMS (Premenstrueel Sydrom). Dit syndroom vaak resulteert in symptomen zoals stemmingswisselingen, migraine, vochtophoping in de benen en een slechte bloedsomloop. Iedereen die daar last van heeft, niet na te denken over sport meestal. Maar ook vrouwen die last hebben van PMS, zijn puur hormonaal, nu beschouwd als de minst passen.

De stijging van het progesteron niveaus heeft geleid tot het feit dat het lichaam scheidt steeds meer natrium. Daarom is het voor vrouwen te maken van deze periode van je cyclus Sport, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een evenwichtige elektrolyten balans. Op zijn best, dus voldoende isotone dranken worden genuttigd. Als u nu veel trek in zout voedsel, is dit het gevolg van de manier waarop je cyclus. Een tijdelijke inname van Magnesium, en eiwit-bevattende voedingsmiddelen kan de ondersteuning van uw lichaam tijdens de Training.

Hamburg, 21. Juli

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie