De chronisch uitgeput – mijn darmen schuld?

Frau sitzt erschöpft am Schreibtisch
Chronische vermoeidheid kan worden veroorzaakt door een verzwakte darmflora.Een verzwakte darmflora en kan de oorzaak zijn van aanhoudende vermoeidheid, uitputting en gebrek aan kracht. Nu, onderzoekers bestudeerden de relatie.

De lijders van Chronische vermoeidheid syndroom (Chronische Vermoeidheid syndroom = CFS) moe de hele tijd, kan oplopen tot weinig en vaak last hebben van slaapstoornissen. De achtergrond van de ziekte en de vaak nogal niet-specifieke symptomen die optreden, zijn nog steeds slecht begrepen. Eerder hadden wetenschappers aangenomen dat het een geestelijke stoornis, omdat veel van de symptomen van CVS zijn vergelijkbaar met depressie.

Verzwakt darm leidt flora tot het punt van uitputting?

Onderzoekers aan de Cornell University hebben nu voorzien kan worden van een contra-bewijs. Ze analyseerde de ontlasting en het bloed van patiënten met CVS en vond duidelijke verschillen tussen de monsters van gezonde proefpersonen. Een belangrijke rol van de darmflora van de Getroffen lijkt te spelen. Het Team van Ludovic Giloteaux gevonden dat CFS patiënten hadden een significant lagere diversiteit van bacteriën (Microbiome) in de darm dan Gezond. De darmflora toonde vergelijkbare waarden als de darmflora van de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa-patiënten ziekten zowel ernstige darm. De bacteriën, die een anti-inflammatoire werking, werden in CFS-patiënten slechts in zeer beperkte mate. Dit was ook in de analyse van de bloedmonsters is duidelijk: De mensen die betrokken was duidelijk markers van Ontsteking verhoogd in het bloed.

De ontdekking van deze biologische afwijking voorziet ons met een verder bewijs tegen de domme beweren dat de BFS zou hebben een psychische oorzaak, zegt studieleider Maureen Hanson, Senior auteur van de studie.

In feite, de waarden waren zo beknopt, dat een Software, waarin de evaluaties van de stoel en bloed werden ingevoerd, kan met een 83% hit rate, CFS patiënten van Gezonde verschillen.

De ontwikkeling van de darmflora kan verbeteren symptomen

In het geval van mensen die lijden aan Chronische vermoeidheid syndroom, in het verleden kon een infectie of een antibiotica-inname, hebben getrokken van de darmflora aangetast.

Omgekeerd, het zou echter ook mogelijk dat de gewijzigde Microbiome in de darm is niet de oorzaak, maar het gevolg van het CFS. In elk geval, de patiënt moet laten hun darmflora is door de indiening van een ontlasting monster te analyseren. De Microbiome is verzwakt daadwerkelijk kan helpen een verandering in het Dieet op de probiotische voedingsmiddelen, homeopathische supplementen (bijv., Symbioflor, apotheek) of zelfs een krukje transplantatie.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift van Microbiome.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 29. Juni

Geef een reactie