De beste hulp tegen de duur van de pijn in de Hand

Schmerzen im Handgelenk durch eingeklemmten Nerv
Wanneer de Hand verdoofd te raken, of de middelvinger tintelt, kan een ingeklemde zenuw de oorzaak als in de nacht de handen in slaap vallen, het kan een waarschuwing zijn. Oorzaak: een ingeklemde zenuw. De praktijk Vita legt u de sluipende ziekte en genoemd voor een effectieve therapieën.

Plotseling kon ze niet meer bewegen van haar Hand. In de auto, ik kon het niet laten rijden met het Stuur rechts, linker Hand voelde me vaak gevoelloos. Ik kan geen knop mijn trui vest, de Hand had geen kracht meer, vertelt Anke Berne village*. Ik dacht dat het iets ergs. De orthopeed gemaakt Tests, carpaal tunnel syndroom, was het duidelijk.

Meer dan zes miljoen carpaal-tunnel-syndroom Getroffen

De ziekte is verspreid, Dr. Thomas Schneider, een orthopedisch chirurg met de praktijk en gezamenlijke kliniek in Gundelfingen, in de buurt van Freiburg. En vaak gebeurt op een leeftijd van 40 tot 70 jaar. Ongeveer tien procent van de duitse boven de 40 zijn getroffen, vrouwen twee keer zoveel kans als mannen. Trigger: Diabetes, menopauze, gewichtstoename, zware lichamelijke arbeid, en reuma.

De oorzaak: Een ingeklemde zenuw

De oorzaak van een ontstoken en ingeklemde zenuw. De mediaan zenuw, de mediane zenuw die loopt van de voorarm via de pols naar de vingertoppen, legt Dr. Schneider. Hij is zo dik als een balpen. In het gebied van de carpale botten, de mediane zenuw loopt in een soort van spoor, de carpale tunnel. Hier s strakke kunnen worden. Bijvoorbeeld na een fractuur, of als er meer vloeistof wordt opgeslagen, bijvoorbeeld door hormonale veranderingen in de overgang.

In het geval van een ingeklemde zenuw je kunt grijpen

De zenuw wordt afgekneld, er is verlies van gevoel. Resultaat: Het topje van de middelvinger tintelingen (formication), handen en vingers verdoofd aanvoelen, het doet pijn. Indien onbehandeld, kan de ziekte leiden, jaren later naar het spierweefsel in de duimmuis. Je kunt niet goed, heeft problemen. De gevoeligheid van de duim, wijsvinger, middel-en ringvinger. Toch, Velen hebben zelden of lage niveau van de klachten.

Als de pols doet pijn, om te zien een neuroloog

De klachten niet verdwijnen na drie dagen moet u naar de dokter. U kunt zien in de x-ray beeld, of een bot te drukken op de zenuw. Het doet pijn wanneer u de druk op de pols (de carpale tunnel), dit is een zeker teken. We meten ook de zenuwgeleiding van de snelheid. Een pijnloze Test, zegt Dr. Schneider. Zo kunnen we zien hoe snel de zenuwimpulsen, hoe groot de schade is.

In het geval van carpaal tunnel syndroom snelle behandeling met rails helpt

Een carpaal tunnel syndroom mag niet gelijk zijn aan de ingreep. Vaak ondersteuning bandages en spalken (orthesen) die worden gedragen op de pols helpen. Want in de nacht dat deze symptomen optreden, moet u ze dragen alleen dan, adviseert Schneider. Ondersteunende pijnstillers en anti-inflammatoire geneesmiddelen helpen. Cortisone injectie in de carpale tunnel te verlichten een deel van de korte termijn het ongemak.

De operatie van het carpaal tunnel syndroom als een laatste redmiddel

De arts moet bedienen, als de pijn niet verzacht worden, of het risico dat de zenuwen kunnen beschadigen. Dit moet een ervaren chirurg, zegt snijder tip. In het geval van de OP, een Band over de carpale tunnel wordt losgemaakt en de frames verwijde. Artsen zijn in staat te opereren in een Mini-OP-één-centimeter lange incisie in de palm van uw hand. De ingreep kan gedaan worden op ambulante basis. Na ongeveer drie weken de Hand is, voor de meeste van de activiteiten kan worden gebruikt.

Carpaal tunnel syndroom Preventie: vermijd overhead

Vermijd verkeerde houding en een sterke belasting van de Hand en pols, adviseert een deskundige op maat. Als u zit, bijvoorbeeld, veel op de Computer en met een PCMaus werkt rond het risico van een zwelling en ontsteking van het weefsel rond de Pezen en spieren van de Hand.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie