De 7 meest populaire mythen over de pil

Veranderingen in stemming, een verminderd Libido en gewichtstoename zijn enkele van de meest bekende bijwerkingen van de Anti-Baby-pil. Een nieuwe studie heeft nu onthuld andere kant effect van hormonale anticonceptie. De praktijk Vita maakt de mythen-Check.

Mythe 1: De pil maakt je depressief

Neuro-wetenschappers aan de Universiteit van California een studie uitgevoerd met 90 vrouwen. In het proces, ze hebben gevonden dat de twee belangrijkste regio ‘ s hersenen – de zogenaamde laterale orbitofrontal cortex en de posterieure cortex cingularis – waren dunner dan de groep die afgezien van de anticonceptie.

De orbitofrontal cortex is bekend om de controle van impulsen en emoties. De verandering in dit gebied zou een logische verklaring voor de reden waarom vrouwen na het nemen van de pil hebben vaak angst en depressie Staten. Een verandering in de posterieure Cingulums ondersteunt deze Stelling: Het is voor de controle van de (negatieve) gedachten verantwoordelijk.

Mythe 2: De pil maakt je vet

Studies tonen aan dat Slechts een paar vrouwen zijn erg gevoelig voor het Anti-Baby-pil te nemen sterk. De meeste houden van uw gewicht of het alleen een beetje. Die heeft de neiging, niettemin, Overgewicht, moeten opnemen met zijn huisarts over de verschillende samengestelde pil supplementen of andere methoden van anticonceptie, zoals, bijvoorbeeld, de lage dosis hormoon spiraal, overwegen. Bovendien zijn de meeste vrouwen met een redelijke eetgedrag, dus geen honger dieet kunt houden, in weerwil van de hormonale medicijnen uw gewicht moeiteloos.

Mythe 3: De pil triggers kanker

Onlangs een bericht voor de opwinding die de pil stoffen zijn opgenomen, is de kanker te activeren. Much ADO about nothing, het antwoord van de experts. Bijgevolg is er voldoende gegevens beschikbaar zijn, deze zorg wordt grotendeels ongegrond verschijnen. In termen van baarmoederhalskanker, de lage additief kan het risico verminderen door regelmatig een uitstrijkje of nieuwe Virus-Tests, zodat de artsen.

Mythe 4: De pil wordt veroorzaakt puistjes

Sommige vrouwen reageren in de eerste fase, met puistjes en vet haar. Gynaecologen voorschrijven van een preparaat met een ander progestageen delen, dat heeft een positief effect op de conditie van de huid en het haar. Deze medicijnen vrouwen artsen met name als de patiënt heeft last van vóór de regulering van de pil acne.

Mythe 5: De pil neemt de fancy

Een onderzoek voedt het vermoeden dat de pil, het seksuele Verlangen, volgens talentvolle vrouwen op de duur. De onderzoekers van de Universiteit van Boston had onderzocht rijden patiënten met een verminderde seks. In het bloed van voormalige en huidige pil Gebruikers vonden ze verhoogde niveaus van een bepaald eiwit in het lichaam. Verraderlijk: Hij geblokkeerd plezier-het vergroten van de geslachtshormonen. De pil is een passie killer? Nee, entwarnt Dr. med. Klaus koning, Voorzitter van de beroepsvereniging van artsen vrouwen e. V. in de deelstaat Hessen. Je hoeft niet vertragen het plezier van de Seks in de meerderheid van de gebruikers. En mochten er klachten zijn, kunt u overschakelen van de medicatie.

Mythe 6: De pil veroorzaakt trombose

De oestrogenen in de pil het activeren van de bloedstolling systeem. Daarom kan het krijgen door het nemen makkelijker om trombose. Wie rookt, verhoogt het risico op een hartaanval en beroerte. Dus Wie neemt de pil, je moet stoppen met Roken. De huisarts of de zorgverzekeraar te informeren over een gekwalificeerde stoppen-met-Roken-programma ‘ s.

Mythe 7: De pil maakt je onvruchtbaar

Iedereen die denkt dat de vruchtbaarheid van de last van de pil is, heeft het mis. Een zwangerschap is al in de eerste cyclus na de intrekking van de pil. Een studie van de Universiteit van Frankfurt blijkt dat Van de 652 deelnemers, 613 vrouwen werden opzettelijk zwanger. Hoe lang de vrouwen nam de pil, speelde geen rol.

Hamburg-harburg, 15

Geef een reactie