Darmobstructie (Ileus)

In het geval van een darmobstructie (Ileus) het gaat om de afsluiting van de dunne darm of dikke darm door een vernauwing of verlamming van een darm sectie. In het resultaat van verteerd voedsel ingrediënten kunnen niet meer doorheen de darm. Een ileus is levensbedreigend en vereist onmiddellijke medische behandeling. Vaak chirurgische interventie noodzakelijk is, open het verzegelde gedeelte.

Wat is een ileus?

In het geval van een darmobstructie, medisch Ileus, wordt verstoord door de beweging van het chyme of onderbroken. Normaal zijn de spieren duwt in de dunne darm en in de dikke darm het voedsel pulp op een continue, uniforme (dunne darm) of periodiek (het colon: – tot drie keer per dag) contracties. Is verlamd in de buikspieren of handicap, een beperking voor de verdere doorgang van de darm, kan leiden tot intestinale obstructie.

In principe is de afsluiting kan een gut onderscheiden twee vormen

  • In het geval van een mechanische intestinale obstructie, darm is vernauwde doorgang door middel van een slagboom, of gesloten (bijvoorbeeld door verklevingen als gevolg van een Operatie). Hij is ongeveer 60 procent de meest voorkomende Vorm van Intestinale obstructie treedt op in driekwart van de gevallen in de dunne darm.
  • In het geval van een functioneel-verlammende intestinale obstructie van de oorzaak van de verstoorde Transport in de buikspieren. Je kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken (bijvoorbeeld verlammingen) in staat zal zijn om de overeenkomst (contract), en dus de voedingsbrij. Het aangetaste deel van de Darm is bij een status quo en het verdere transport is onderbroken.

Op de mechanische en functionele verlammende Ileus, is er nog de gemengde intestinale obstructie. Hier, mechanische oorzaken en stoornissen in de functie van de buikspieren, wat resulteerde in de sluiting van een darm sectie.

Mithilfe des Röntgen-Verfahrens lässt sich ein Darmverschluss gut diagnostizieren

Met behulp van de x-ray-procedure, kan de ziekte te diagnosticeren. In het geval van een darmobstructie van het eten kan niet vervoerd worden. Het Probleem is levensbedreigend en moet onmiddellijk de behandeling, tot de dood van bepaalde delen van de darm of bij het voorkomen van een onderbreking Door de darmwand

Afhankelijk van het type, de locatie en de omvang van de symptomen variëren in geval van een darmobstructie

Typisch voorbeeld van een mechanische intestinale obstructie spasmen van de pijn, zoals buikpijn (koliek). Een functioneel-verlammende intestinale obstructie wordt uitgedrukt, echter, bij de start, matige pijn in de buik, die langzaam stijgen. Bovendien symptomen zoals Braken, een opgeblazen gevoel, Misselijkheid, braken en gebrek aan de ontlasting toegevoegd.

Hoe hoger de intestinale obstructie is, de meer directe en uitgesproken een set van symptomen zoals braken. Dit betekent dat een darmobstructie in het bovenste gedeelte van de dunne darm veel eerder te sterk klachten, als afsluiting in het laatste deel van de dikke darm. Dienovereenkomstig, significante symptomen in het geval van een colorectale obstructie in het Algemeen pas na meer dan 24 uur. Evenzo, als de intestinale passage is niet vervoerd te wijten aan het gebrek aan beweging van de buikspieren meer. Ook hier is de klachten later, en zijn uitgesproken aan het begin van mild.

De oorzaken van intestinale obstructie zijn verschillende

Ze variëren van verklevingen als gevolg van de operaties in het gebied van de buik, tumoren en metabole aandoeningen, ontsteking en vergiftiging, evenals Vasculaire occlusie in de darm weefsel. Om de oorzaak, de behandeling van Intestinale obstructie. De ene manier of de andere, is het volgende van toepassing: Een darmobstructie is levensbedreigend en vereist onmiddellijke behandeling. Vaak is een Operatie nodig, de gevolgen van het delen van de sluiting, zoals een overlijden van bepaalde darmen of om een inbraak te verhinderen Door de darmwand. Hoe sneller een darmobstructie wordt behandeld, kan het meer ernstige, soms levensbedreigende complicaties, en hellingen te vermijden.

Geef een reactie