Darmflora: Beschermt yoghurt lever kanker?

Können Probiotika im Joghurt die Leber schützen?
Kan probiotica beschermen in de yoghurt de lever?Wetenschappers zijn net aan het ontdekken wat een grote invloed van de darmflora op onze gezondheid. Nu een nieuwe studie toont aan dat probiotica in yoghurt aanwezig is, kan de lever beschermen.

De lever lijdt in stilte – totdat het te laat is. In het ergste geval, de kanker betekent. Het hepatocellulair carcinoom is wereldwijd de tweede meest voorkomende tumor-gerelateerde oorzaak van de dood. Bijna 800 000 mensen worden gediagnosticeerd per jaar. De meeste sterven. In 2012 werden er 746 000.

In Duitsland geldt vooral voor de mannen Elk jaar ongeveer tien uit elke 100 000 mensen zal de ontwikkeling van een Tumor in de lever. En de trend is stijgend. De belangrijkste oorzaak van ziekten zijn overmatig alcoholgebruik en virussen zoals het Hepatitis B of C. een Totaal van ongeveer 9 000 mensen – waaronder bijna 3 000 vrouwen gediagnosticeerd zijn elk jaar in Duitsland.

Probiotica voor lever cel carcinoom

Een eenvoudige bescherming tegen de ziekte hebben nu gevonden kan, Chinese wetenschappers: probiotica – in dit geval melkzuurbacteriën aan het versterken van de darmflora, is het mogelijk om te remmen de groei van de tumor en de lever beschermen. Dit is de conclusie van onderzoekers in een onderzoek dat Onlangs gepubliceerd in het tijdschrift PNAS.

De wetenschappers van de Universiteit van Hong Kong hebben muizen met een lever tumor, een specifieke formulering van probiotica toegediend, vergelijkbaar met die in de yoghurt. Na een week, vergeleken ze de tumoren van de muizen met die van onbehandeld. In het gedeelte in de probiotica groep, ongeveer 40 procent kleiner en lichter. Als een mogelijke oorzaak, de onderzoekers leiden tot het anti-inflammatoire effect van probiotica.

Mann Leber

Mensen, vooral mannen, kan schade aan uw lifestyle in uw lever. Bescherm je deze met een ander lichaam?

Eerder, verschillende studies hebben aangetoond dat probiotica tegen te gaan in het geval van kanker van de dikke darm de groei van de tumor. Deze correlatie is relatief voor de hand, omdat de bacteriën in de darm koloniseren en hun grote invloed op de lokale bacteriële flora voor een relatief lange tijd is bekend. De nieuwe studie uit Hong Kong, echter, in het groeiende aantal studies tonen aan dat de darmflora is het regelt de vele andere processen in ons lichaam.

David Dearnaley, Hoogleraar Uroonkologie aan het Institute of cancer research in Londen, is niet in het onderzoek betrokken, die het ziet: In de mens, de flora en weegt ongeveer net zo veel als de hersenen. Maar het heeft verwaarloosd werden tot voor Kort als een lichaam. Langzaam ontdekken ze hun grote relevantie – niet alleen bij aandoeningen zoals colitis ulcerosa of Morbus Chron, maar ook voor vele andere kwalen. In dit specifieke geval, laat de relevantie van kanker bij de mens, alleen maar speculeren. Het gevolg is echter heel spannend en zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe immuun therapieën.

Dr. Marcus Dorner, een immunoloog aan het Imperial College in Londen, heeft het onderzoek voor veelbelovend – een regisseert, echter, dat alleen studies kan brengen naar de mensen informatie over de echte Voordelen. Inderdaad, het is Een drug, de groei van de tumor en de grootte gereduceerd, niet per se het verbeteren van de waarschijnlijkheid van Overleving van de Patiënten.

De darmflora beschermt de lever van alcoholisten?

Een eerste stap in deze richting is Onlangs, een team van onderzoekers uit Frankrijk. Ze merkte dat sommige alcoholisten ontwikkelen snel cirrose van de lever, terwijl het Orgel blijft in andere gezond voor een lange tijd. Zij onderzochten afhankelijk van de darmflora van de 38 Alcohol-en zag grote verschillen. De onderzoekers ontdekten dat mensen met een gezonde darmflora is ook weinig schade aan de lever.

In de tweede stap van hun studie, zij duurde het bijna een gezonde deelnemers met monsters van de darmflora en hebben deze muizen met een beschadigde lever. Na een paar dagen, de staat van de instelling verbeterd in de dieren.

Totdat dit onderzoek is een specifieke medicatie voor patiënten met een beschadigde lever ontwikkelt, het zal wel een tijdje duren. Tot dan, de juiste voeding kan de verbetering van de intestinale flora – en dus vermoedelijk de lever beschermen.

De darmflora: voedsel voor de goede bacteriën

Sieht so das perfekte Müsli für eine gesunde Darmflora aus?

Ziet eruit als de perfecte muesli voor een gezonde darmflora?

Dus een gezonde darmen kunnen vermenigvuldigen bacteriën, moet u speciale voeding. Zij houden ook van voedingsvezels, prebiotica genoemd. 30 gram moeten we een dag voor ons. Dus veel volkoren brood, een Portie havermout met noten, een eetlepel lijnzaad, een wortel, een Appel met de schil of een Gedeelte van ongepelde rijst, bijvoorbeeld, in een schijf.

De beste bron voor probiotica is yoghurt. In het bijzonder, volgens de griekse, bulgaarse of turkse kunst. Deze melk producten zijn gemaakt op de traditionele manier en voor de rijping van slechts een enkele soorten bacteriën. Het perfecte recept voor uw darmflora: Meng drie eetlepels speltvlokken met een Kopje yoghurt (150 gram), een geraspte Appel en een beetje appelsap tot een pulp. De combinatie van yoghurt en Appel-reinigt het spijsverteringskanaal. De haver in de smelt een bijzonder goede bron van Vitamine-B leverancier, dat maakt ons minder gevoelig voor Stress is vlokken.

De meer reguliere onze darmen werkt, des te betrouwbaarder het lichaam kunnen ontdoen van schadelijke bacteriën. Sport brengt de darmen voorzichtig en snel: Per dag, moet u verplaatsen van ten minste 30 minuten, dus dat je moet ademen zwaarder dan normaal, maar niet te overdrijven. De Opleiding bevordert de doorbloeding van de darm, stimuleert de spijsvertering en de darmen gassen ontsnappen gemakkelijk. Dagelijks twee liter water te drinken, om constipatie te voorkomen.

Hamburg-harburg, 17. Februari

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie