Dagdromen in plaats van de tablet: Effectieve strategieën voor de bestrijding van concentratie problemen

Verhoging van de concentratie van glucose, sneller in het hoofd, dankzij de koffie, denken de prestaties te optimaliseren met drugs? Onze deskundige psycholoog Cora Besser-wit Siegmund, die helpt met concentratie problemen permanent.

Koffie bevordert de concentratie of is dat slechts mijn verbeelding?

Expertin Besser-Siegmund: Medikamente beheben keine Konzentrationsstörungen

Expert Cora Besser-Siegmund: op de Korte termijn, het gebruik van medicatie kan het licht van de hersenen een beetje, waardoor de concentratie van problemen die u kunt oplossen.

Als ik moe ben, wordt waargenomen door het lichaam als een regel, ongemakkelijk, en alles voelt ongemakkelijk, leidt tot problemen met concentratie. Cafeïne stimuleert de receptoren in mijn zenuwstelsel. Het Kopje koffie tot het opheffen van mijn stemming in een positieve omgeving – de zogenaamde positieve niveau van opwinding. Ik voel me beter en mijn brein is bezig met nieuwe gegevens. Maar De hersenen cellen ook rust nodig en dit wordt geremd door cafeïne.

Kan er te Veel cafeïne?

Ja. Het belangrijkste is altijd: wat is mijn eerste voorwaarde? Ik start van de uitputting, van een echte vermoeidheid, ik voel me door het stimulerende effect van koffie op een meer comfortabele en mijn hersenen kunnen beter werken. Mijn opwinding niveau is al zeer hoog en ik nog een drankje in aanvulling op koffie, bereik ik een te hoog niveau van opwinding. Dan worden er geen concentratie is mogelijk, omdat het hogere ik toure, hoe meer mijn prestatieniveau daalt. Alleen lastig, cognitieve taken – dus als ik zoek de oplossing voor een taak of iets te leren – de beste manier om het midden, het positieve niveau van opwinding om te gaan met. Want dan is mijn concentratie naar de punt.

Hoe weet ik of dit de juiste concentratie niveau?

Het gemiddeld niveau van ontwaken is aangebroken, en ik ben aangenaam wakker, mijn adem rustig en mijn spieren hebben een aangename spanning, zonder het gevoel dat ik hard mijn lichaam voelt licht en de dingen die ik doe, gemakkelijk. Een ik adem heel snel ik adem, meer dan uit – is dit een teken dat ik te hoge toure. Mijn ademhaling, maar vloeiend, ik adem in de buik en is langer dan een, dan ben ik op het middelste niveau van opwinding en zich kunt concentreren beste.

Wat is het effect van dextrose op mijn concentratie?

Dextrose is anders dan koffie. Hij is in die zin geen drug. Onze hersenen kunnen alleen gebruik maken van glucose, om actief te zijn, het verbruikt ongeveer 80 procent van het voedsel in de Vorm van koolhydraten gevoed glucose. Het brein is het Orgaan van ons lichaam, de hoogste op tour. Glucose is een eenvoudige suiker, dus het is pure glucose, moet worden afgebroken, zoals complexe koolhydraten van het lichaam. Druivensuiker dus overwint zeer snel, de bloed-hersen-barrière, d.w.z. hij draait al zo lang in het lichaam, maar sist onmiddellijk aan de hersenen cellen en heeft daarom een positieve invloed op mijn concentratie moeilijkheden.

Zodat de suiker help me met candy, om zich beter concentreren?

Op de korte termijn, Ja, op de lange termijn niet. Het effect van candy vervliegt snel, omdat de meegeleverde glucose wordt verbruikt zeer snel in de hersenen, maar ook snel. De staat van Uitputting is dan heel snel weer, en re-suiker-inname is noodzakelijk. Deze permanent op en Neer deze roller-coaster ride – vermindert mijn vermogen om zich te concentreren.

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor mij te kunnen concentreren?

Traubenzucker gegen Konzentrationsschwierigkeiten

Druivensuiker is niet cirkelen zo lang in het lichaam, maar sist onmiddellijk aan de hersenen cellen en heeft daardoor een positief effect op de concentratie moeilijkheden

Hoge kwaliteit, zodat complexe koolhydraten de A en O voor de uitvoering van de hersenen, bijvoorbeeld in volkorenbrood zijn opgenomen. De koolhydraten langzaam split, d.w.z. ze draaien in het bloed en leveren en na afloop van glucose. Daarom is het zo in de mode komen eiwit diëten zijn zo dodelijk omdat ze geen betrekking hebben op de hersenen en de glucose eisen. Echter, het hoofd van de werknemer van glucose, d.w.z. koolhydraten.

Een dieet heeft invloed op mijn concentratie-vermogen?

Ja. Honger strekt zich voor te bereiden het lichaam Stress. De hersenen dan zegt: nu kunnen we schakelen het lichaam en vet opslaan. Het brein wordt dan verwijderd, de glucose die het lichaam nodig heeft voor de opslag van vet – mijn concentratie daalt snel. Regelmatige, gezonde voeding is de basis truc voor een goede concentratie.

Hoe werkt een Algemene Stress op mijn vermogen om zich te concentreren?

Stress is de belangrijkste trigger voor concentratie problemen. De natuur heeft gezorgd voor een mechanisme dat de uitschakeling in geval van Stress in onze hersenen – de zogenaamde Black-out. Want als we een Roofdier, we moeten niet denken, maar om ons zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Deze waardevermindering van de hersenen wordt weerspiegeld in een concentratie stoornis: ik kan niet denken in vrede, kan geen oplossing vinden, kan niets meer doen om te houden in het hoofd.

Sport gegen Konzentrationsprobleme

Sport is één van de belangrijkste en eenvoudigste stress-killer

Hoe kan ik vermijden van black-outs?

Het is zeer belangrijk, de hersenen regelmatig ontspanning. Het zenuwstelsel is als een Plant: ik Giet ze al twee maanden met tien liter water, zal u, noch dorst, noch de Zondvloed te overleven. Het zenuwstelsel wilt elke dag van zijn herstel, dan meer inspannende fasen zijn niet slecht. Dit komt Neer ook para heet sympathische activering: De schepen zijn gelijkmatig open, de spieren ontspannen, de ademhaling gaat diep. Die staat niet toe dat de stelt zijn lichaam, dat er een oorlog aan, en hij moet passen. Op lange termijn concentratie problemen zijn het gevolg.

Welke maatregelen kan ik nemen als de concentratie problemen om te ontspannen?

Je moet zorgen voor een concentratie moeilijkheden, een korte, regelmatige dagdromen. Hierdoor kunnen de hersenen om te verwerken wat er gebeurde dingen. Ook de ogen moeten ontspannen periodiek, bijvoorbeeld met een bewuste kijk uit het raam. Een office-activiteit krachten van het uitzicht vaak strak rechtstreeks op het scherm of op het vel papier. Deze vaste bekijk de triggers Stress. De natuur heeft het zo dat wanneer een levendige kijken, naar links, naar rechts, omhoog en omlaag, de meerderheid van de hersencellen actief zijn.

Kan ik tegen de Stress met sport of hij eerder bevordert de stress niveau?

Sport is één van de belangrijkste en eenvoudigste stress-killer. Omdat Sport betekent compensatie. Stress hormonen breken de snelste in de fysieke beweging, omdat de circulatie kan dragen dan snel. Het is niet alleen, ga zitten en rust, maar ook: acting out.

Ook een medicijn voor de concentratie van problemen is bijvoorbeeld handig van het geneesmiddel methylfenidaat, Ritalin?

Op de korte termijn, het gebruik van medicatie kan het licht van de hersenen een beetje, waardoor de concentratie van problemen die u kunt oplossen. Het is anders in ADHD-patiënten. U hebt last van een laag niveau van dopamine, bekend als de beloning hormoon. Uw rusteloosheid is een constante strijd tegen het gevoel van naar beneden wordt getrokken. Ritalin maakt de balans en de Patiënt is het rustig. Ik geef al aan dat een persoon met een normale dopamine niveaus, methylfenidaat, opgewonden, hij en een concentratie is nauwelijks mogelijk. Veel studenten resort aan methylfenidaat, om te voldoen aan de eisen van de mate gegroeid. Meestal uw activiteit al is het nemen van de drug en de regeneratie van het ritme wordt verstoord, kunt u last hebben van verhoogde Stress. De drug, PEPs hen, breng hen naar het Niveau waarop het zich richt, het te leren materiaal.

Mann mit Konzentrationsschwierigkeiten

Je moet zorgen voor een concentratie moeilijkheden, een korte, regelmatige dagdromen. Hierdoor kunnen de hersenen om te verwerken wat er gebeurde dingen

Zou u zeggen dat de eisen van de mensen zijn vandaag de dag hoger worden en dus de concentratie vaak moeilijkheden ondervinden of hebben, eisen veranderd en we moeten leren om te gaan met het op de juiste manier?

De eisen worden hoger, bijvoorbeeld, alleen door de enorme vloed aan informatie die stroomt elke dag op ons. De hersenen moeten kiezen steeds voor een meer gerichte en werken, meer en meer aandacht. In het proces, de hersenen heeft dringend behoefte aan rust, het verre uitzicht. Het verre uitzicht is het tegenovergestelde van concentratie. In deze toestand, de beste ideeën komen naar ons. Zowel het weidse uitzicht en de concentratie is belangrijk. Wanneer je Inademt, je zou het niet vragen tot slot: Is de Inademing, of de Uitademing is meer belangrijk? De adem is een verkwikkende ding, omdat beide. Zo is het ook met de concentratie van Het gezonde ritme van de spreuk.

In Het Interview: Cora Besser-Siegmund
Psycholoog, Coach, instructie-Coach, wingwave-oprichter, boek van de auteur (laatst verschenen: Snelle hulp bij angst en Stress).
Website: www.besser-siegmund.de

Geef een reactie