Cystic fibrosis

Cystic fibrosis is een ernstige, erfelijke stofwisselingsziekte. Artsen verwijzen naar de ziekte soms ook als een cystic fibrosis (CF). De cf is meestal van aandoeningen van de luchtwegen, zoals longontsteking en Bronchitis, en problemen met de spijsvertering. Zelfs als het verloop van de ziekte kan individueel gedaan worden gemarkeerd, vermindert de metabole ziekte de levensverwachting.

Wat is cystic fibrosis?

Taaislijmziekte (cystic fibrose, CF) is een erfelijke ziekte. Hoewel het is relatief zeldzaam in West-en Centraal-Europa, evenals in de Verenigde Staten, het is een ziekte, echter, de meest voorkomende aangeboren metabole. In Duitsland naar schatting 6.000 tot 8.000 en met cystic fibrosis leven. Een genetisch defect veroorzaakt de afscheiding van bepaalde organen, bijvoorbeeld in de longen of van de alvleesklier, zijn veel meer viskeuze dan normaal het geval is. Als een resultaat, in de juiste organen tot problemen. Dus het vaste-einde leidt slijm in de longen, bijvoorbeeld, een chronische hoest. Daarnaast is hij een ideale broedplaats voor virussen en bacteriën, zodat het gaat bij cf vaak tot infecties van de luchtwegen. Maar ook in andere organen met slijm vorming van klieren, zoals in de alvleesklier (pancreas) of in de darm, het gaat om problemen.

Chronischer Husten bei Mukoviszidose

Chronische hoest is een veel voorkomend Symptoom bij cystic fibrosis

Cystic fibrosis is een aangeboren ziekte vanwege het ongemak, Artsen de diagnose van het metabool defect vaak al in de eerste weken van het leven en maanden. Hoewel er geen remedie voor de ziekte is nog mogelijk, door de juiste behandeling de klachten kunnen echter verzachten en verminderen van de complicaties. De cystic fibrosis oorzaken, in de tijd, de reconstructie van processen in de aangetaste organen, waardoor ze te verliezen, en uiteindelijk hun functie. Hoe snel de ziekte zich ontwikkelt en hoe ernstig de klachten zijn, is individueel zeer verschillend. Echter, beperkt tot het metabool defect in alle Betrokken levensverwachting. Door de huidige, moderne therapieën, de levensverwachting bij cystische fibrose is toegenomen in de afgelopen twee decennia en is 40 jaar oud en daarboven.

Geef een reactie